Изберете страница
„Агригейт Индустрис Руфинг“ повиши рейтинга си с ремонт на историческо имение

Екипът на „Агригейт Индустрис Руфинг“ допринесе за реставрирането на покрива на историческа сграда в Рутланд и връщането на някогашния й блясък след доставка на 700 кв.м. покривни керемиди „Брадстоун Котсуолд“.

Разположена в селцето Лангам, Ранксбороу Хол е голяма великолепна къща, построена през 1893г. за лорд Ранксбороу, който по това време е бил адютант на кралица Виктория. Днес сградата и обграждащият я 50 акров парк помещават много първокласни жилищни и ваканционни домове, както и парк със забележителности.

Фирмата „Агригейт Индустрис Руфинг“ беше поканена да се включи в проекта от „Рутланд Руфинг“, изпълнител на проекта. Първоначално покривът на сградата е бил покрит с каменни шисти „Колиуестън“, които се наложи да бъдат заменени, но ръководителите на проекта се нуждаеха от нов продукт, който да има същия цвят и ефект. Покривните керемиди „Брадстоун Котсуолд“ на „Агригейт Индустрис Руфинг“ се оказаха точният продукт. Тъй като бяха използвали керемидите „Брадстоун Котсуолд“ за реконсрукцията на малка част от покрива, клиентите отново се обърнаха към „Агригейт Индустрис Руфинг“.

Приключването на целия проект отне шест месеца. Покривът беше подменен на части, а работниците срещнаха известни трудности при изпълнението на строителните дейности. При вземането на размери само до някои части на покрива имаха достъп от основната сграда и затова беше необходимо да се използва скеле, за да се приключи проекта. Също така покривът на тази уникална сграда не е със стандартна форма, поради което се наложи на екипа да се справи с много различни ъгли, някои от които доста неприятни.

Джереми Ли, директор продажби в отдел строителни продукти на „Агригейт Индустрис Руфинг“ отбеляза: „Поради историческата стойност на сградата, от естетична гледна точка беше много важно керемидите да наподобяват оригиналните. Покривните шисти „Брадстоун Котсуолд“ бяха логичен избор поради тяхната достъпност, отлична прилика с естествените каменни шисти в имението и високо ниво на рециклиране на материалите им.“

Вив Суит, управител на „Рутланд Руфинг“ изтъкна: „Проектът беше интересно предизвикателство. Видът и размерите на покрива на имението Ранксбороу ни задължиха да търсим гъвкав доставчик на керемиди, а от „Агригейт Индустрис Руфинг“ са точно такива. Те ни улесниха, като ни дадоха възможност да поръчваме керемидите на етапи, когато приключим определена част от покрива и започнем нова. Ще се радваме да работим с тях и в бъдеще.”

Покривните керемиди „Брадстоун Котсуолд” на „Агригейт Индустрис Руфинг“ се предлагат в богато разнообразие от размери, така че да се изпълняват скосявания. Те се възприемат много добре като алтернатива на естествените каменни шисти. Доставят се с различни ширини и намаляващи дължини, така че да бъде запазена автентичността на сградите. Благодарение на лекотата, с която се полагат и на достъпността на наличностите им, клиентите могат да се възползват от ниски цени и спестено време.

Източник: www.aggregate.com