Изберете страница
Първокласно решение за елитна девическа гимназия

Еднослойната покривна мембрана на Firestone – RubberGard EPDM бе използвана за ремонта на три участъка от плоския покрив на гимназията South Wiltshire в Salisbury – част от програмата за покривни ремонтни дейности в учебното заведение.

Елитното девическо училище, известно с високите си академични стандарти, South Wiltshire Grammar, има огромен кампус за настаняване на 1000 ученика, като през годините са изградени различни пристройки към основната сграда.

Оторизираният от Firestone изпълнител на покривни работи Saul Bros бе натоварен със задачата да извърши основен ремонт на керемидения наклонен покрив на централната сграда и да обнови три участъка от плоския покрив на същата сграда.

Всички ремонтни работи трябваше да бъдат извършени по време на ученическата ваканция и да гарантират високо качество, стабилност и дълъг експлоатационен живот. Тъй като бяха използвали мембраната RubberGard EPDM на Firestone за предишни обекти, от Saul Bros я препоръчаха на училището като отлично решение за бърз монтаж и голяма продължителност на експлоатационния живот.

Техническият екип на Firestone работи в тясно сътрудничество със Saul Bros по техническата спецификация на покривите, осигурявайки ефективна употреба на материалите и здраво, износоустойчиво покритие.

Старите битумни покривни плочи бяха подготвени за полагане на новата хидрозолационна система. Падналите материали и участъците с нестабилно покритие бяха отстранени, а повърхността бе обработена добре за прилепването на новите покривни плочи ISOGARD HD.

Три капандури на един от покривите бяха премахнати, а отворите бяха запушени с покривни плочи.

След отстраняването на капандурите, покривните плочи ISOGARD HD бяха прикрепени към бетонната основа на покривите, като бе запазена отводнителната система и формирана гладка, здрава повърхност, съвместима с мембраната. След това мембраната бе прилепена към всеки покрив с минимум 150 мм. подгъв, а краищата бяха залепени с помощта на самозалепващата лента Quick Seam Splice на Firestone с широчина 75 мм.

Всички ремонтни дейности бяха приключени по време на ваканцията и от училището споделиха, че са изключително доволни от резултата. Директорът Michele Chilcott изтъкна: „Изключително важно за нас е поддържането на сградите ни да отговаря на високите стандарти на всичко, с което се занимаваме. Искахме ремонт, които да ни осигури устойчиво и лесно за поддръжка покривно решение, което да изглежда добре и да гарантира непроникаемост на сградата. От Saul Bros ни препоръчаха мембраната RubberGard EPDM, която се монтира бързо и лесно, дава възможност ремонтните дейности да се приключат през краткия период на ваканция и осигурява отлично покритие с дълъг експлоатационен живот.

Източник: www.ecimag.co.uk