Изберете страница

При избора на хидроизолация роля играят редица фактори, между които: особеностите на проекта, предпочитан начин на изпълнение, бюджет и др.

Именно поради тази причина портфолиото на Марисан предлага разнородни хидроизолационни решения, способни да задоволят предпочитанията на всеки изпълнител. От двукомпонентни хидроизолационни шламове на циментова основа, през еднокомпонентни хидроизолации, до битумни обмазки и мазани хидроизолации за покриви – серията Хидрозол® има решение за всеки проект.

Хидрозол® Flex Pro 2-K – безкомпромисна двукомпонентна хидроизолация на циментова основаПодходящ за:
– нанасяне под керамични облицовки;
– основи подложени на положителен и отрицателен воден напор;
– бани и мокри помещения;
– тераси, балкони и плоски покриви;
– спа зони и басейни (с дълбочина до 50 м);
– основи и фундаменти;
– водни и отводнителни съоръжения – фонтани, канали, бетонни резервоари и др.;
– конструктивни елементи – бетонни стълбове, греди, пътни и железопътни виадукти, участъци в контакт с морска вода или и антиобледителни соли (натриеви и калциеви хлориди и сулфати).

Хидрозол® Flex Pro 2-K е силно еластична двукомпонентна хидроизолация на циментова основа от най-висок клас. Препоръчва се за хидроизолация на строителни конструкции и елементи, подложени на постоянна влага или течаща вода.

В жилищното строителство се използва като хидроизолация под керамични облицовки или други финишни покрития при бани, мокри помещения, тераси, балкони, покриви и покривни градини, басейни и др. Гарантира перфектна хидроизолация на критични и деформируеми основи, площи, подложени на големи температурни амплитуди и агресивни външни влияния, както и зони под постоянно водно напрежение.

Продуктът може да се нанася върху бетонови, циментови, керамични и акрилни повърхности, както и основи от технически камък, метал, стъкло, гипскартон, дърво, ОСБ плоскости и др. Гарантира здрава и силно еластична връзка с основата.

След изсъхване образува непрекъсната водоотблъскваща мембрана с нулево водопоглъщане и висока устойчивост на замръзване, UV лъчение и стареене. Продуктът е изключително устойчив на голямо водно налягане от позитивната и негативната страна.

Хидрозол® Hydro Roof – еднокомпонентна хидроизолация за плоски и наклонени покриви

Подходящ за:
– финишно покритие при площи с минимален трафик;
– плоски и наклонени покриви;
– ремонт на стари ламаринени и дървени покриви, битумни и полиуретанови хидроизолации и керамични покрития.

 

Хидрозол® WBC-AQ представлява полимер-битумна хидроизолационна паста, предназначена за студено безшевно хидроизолиране и ремонт на плоски и наклонени покриви, основи, фундаменти и конструктивни елементи.

Хидрозол® WBC-AQ е изграден на водна основа и SBS-модифициран битум, в комбинация с каучук, пълнители и армиращи влакна.

Високата ѝ адхезия я прави подходяща за всякакви типове строители основни, между които пресен (веднага след декофриране) бетон, стар бетон, стоманобетонни конструкции, зидарии, дървени основи, метални и ламаринени повърхности и др.

Продуктът е подходящ за полагане както под битумни мембрани при изграждане на нови покривни конструкции, така и като финишен слой при ремонт на съществуващи хидроизолации. Течната битумна мембрана е предпочитано решение и за оформяне на паро- и хидроизолационен слой при изпълнението на системи за зелени покриви и покривни градини.

При хидроизолиране на основи, фундаменти и подпорни стени, подложен бетон и всякакви участъци от сгради, разположени под кота 0, Хидрозол® WBC-AQ гарантира безкомпромисна защита от положителен и отрицателен воден напор. Продуктът се използва също така и под зидарии, за стопиране разпространението на капилярна влага.

Гъстата консистенция позволява лесно нанасяне, без стичане. Така дори и вертикалните фуги и елементи (всякакви типове разширителни фуги, зоните в ъглите между под и стена, колони и др.) могат бързо и безпроблемно да бъдат обработени.

Продуктът е силно еластичен и UV-устойчив, предназначен за приложение и като финишен слой. След изсъхване образува водоплътно, непрекъснато и високоякостно покритие.

Благодарение на силната еластичност, хидроизолационният слой запазва своята устойчивост и не се напуква с течение на експлоатационния период.

Битумната паста е устойчива на тежки атмосферни условия и широки температурни амплитуди, без това да уврежда нейните свойства и надеждност.

Формулата на продукта гарантира устойчивостта му на киселинни подпочвени води при приложение с цел защита на основите и фундаментите на сградата.

Спецификата на продукта позволява студено нанасяне само с помощта на четка на няколко слоя, след предварителна подготовка на основата. След като слоят е положен, съхненето отнема не повече от 4 часа. Образуваното от Хидрозол® WBC-AQ покритие е незапалимо.

 Източник: izolacii.eu