Изберете страница

Фасадата на „Кабаре Лотос“ от гр. Варна отива на финала във Валенсия

Международното жури на петия европейски конкурс на Баумит за най-красиви фасади „Life Challenge 2022“ излъчи своите финалисти. От 322 избрани фасади от 23 държави само 36 отидоха на финала, който ще се състои на 19-ти май 2022 г. във Валенсия, Испания.

Затова сме горди, че българска фасада успя да се пребори с голямата конкуренция и да влезе в крайната шестица в категория „Нежилищни сгради – ново строителство“. Проектанти на тази безспорно интересна и модерна сграда  са арх. Добринка Петкова и арх. Георги Бачев. Изпълнител е фирма „Симплекс строй“ ЕООД с управител Траян Георгиев. Инвеститор е „Лотос премиум“ ООД . „Изключително се радваме, че нашата сграда успя да се класира за финала в едно оспорвано европейско състезание. Това е своеобразно признание за българската архитектура и строителство, което нас като инвеститори може само да ни радва.“, заяви Ирина Тен – инвеститор на обекта.

За направата на модерната фасада са избрани продукти – топлоизолационна система Баумит Стар с крайно покритие ГранопорТоп мазилка в бял цвят, безупречно изпълнени от строителя „Симплекс строй“.

Български обект е на финала, а защо не и да спечели? Ще видим на 19-ти май във Валенсия.

А ако все пак сте разочаровани, че Вашата фасада не се е класирала за финала, имате още една възможгност да я подкрепите. Гласувайте тук.

Фасадата с най-много гласове също ще бъде обявена публично на финала.

Източник: БАУМИТ БЪЛГАРИЯ ЕООД