Изберете страница
Пастообразни мазилки ТЕРМОФЛЕКС® за фасади с индивидуално внушение

Изграждането на устойчива и функционална градска среда е сериозен процес, включващ в себе си масирано планиране и умело комбиниране на множество различни компоненти и детайли. Финалната му цел е придаването на специфичен дух и усещане за уют, присъщо само и единствено за конкретното населено място. Основен стълб в този процес се явява обликът на сградите и по-точно – хармоничното изпълнение на техните фасади.

„Фасадата е своеобразна витрина на индивидуалния стил и архитектурно внушение. Тя е прозорец към уникален и отличителен облик, към един собствен характер.“

Тенденциите във фасадния дизайн в последните години търпят динамично развитие. Каквито и съвременни начини за изпълнение на една фасада да бъдат разработвани обаче, един от най-популярните и ефективни методи си остава добре познатата фасадна мазилка. Динамиката в развитието на сектора и специфичните проекти, пред които се изправят архитекти, проектанти, инвеститори и изпълнители, налага и все по-сериозни изисквания към свойствата на пастообразните мазилки. Тези изисквания биват изначално завишени от самото предназначение и ролята на фасадните мазилки в процеса по изграждане на естетичен и функционален екстериорен облик като например:

• Предпазване на сградата от агресивни атмосферни и механични влияния;
• Съхраняване експлоатационното качество на фасадата чрез извеждане на водните пари извън конструкцията;
• Еластичност и устойчивост на структурни напрежения, изкореняващи риска от възникване на пукнатини;
• Допринасяне за пожаробезопасността на фасадата;
• Осигуряване на красива визия и естетическо въздействие;

Дългогодишният опит на МАРИСАН, въплътен в пастообразните мазилки от серията ТЕРМОФЛЕКС®
Натрупаната с годините експертиза в разработването на комплексни решения за фасаден дизайн от МАРИСАН е изцяло вплетена в серията пастообразни фасадни мазилки ТЕРМОФЛЕКС®. Диверсифицираното направление предлага решения, удовлетворяващи и най-специфичните индивидуални особености на всеки проект. В зависимост от експлоатационните характеристики на фасадата и изискванията на изпълнителите, МАРИСАН предоставя широк набор от хай-тек решения.

ТЕРМОФЛЕКС® PRO SOLID NANO – значителна устойчивост на атмосферни условия в комбинация с иновативно самопочистващо свойство

Пастообразни мазилки ТЕРМОФЛЕКС® за фасади с индивидуално внушение

Благодарение на вложените в състава на силикатната мазилка, фини нано частици и титаниеви фотокатализатори, постигнатият слой притежава активната самопочистваща способност. По този начин, попадналите по повърхността замърсители биват лесно отстранявани от дъжда и вятъра, спомагайки за дълготрайната цветова наситеност на фасадата.

Постиганите с ТЕРМОФЛЕКС® PRO SOLID NANO, защитни и декоративни покрития с влачена или драскана структура, се явяват перфектното решение при работа върху нови и стари минерални основи. Силикатният характер на мазилката гарантира сигурна защита срещу стареене, тежки атмосферни условия и UV-лъчи.

ТЕРМОФЛЕКС® PRO ELASTICзасилена паропропускливост и екстремна еластичност

Пастообразни мазилки ТЕРМОФЛЕКС® за фасади с индивидуално внушение

ТЕРМОФЛЕКС® PRO ELASTIC подсигурява „дишането“ на основата, благодарение на което натрупаната влага бива моментално изведена от повърхностния слой на фасадата. Това прави продукта особено приложим при райони с висока влажност на въздуха и натрупване на морски изсолявания. Изпитаните водоотблъскващи свойства изкореняват риска от възникване на мухъл и плесен, правейки мазилката идеално решение за сенчести или северни фасади. По този начин се удължава значително и дълготрайната свежест и стабилност на цветовете.

Екстремната еластичност на ТЕРМОФЛЕКС® PRO ELASTIC гарантира финишно покритие, устойчиво на структурни напрежения и вибрации в основата, правейки я перфектно решение за фасади около силно натоварени булеварди, улици или кръстовища.

ТЕРМОФЛЕКС® PRO SOLIDмеханична защита и удължен живот за фасадата

Силикат-силиконовият характер на мазилката гарантира нейната особена здравина и стабилност, правейки я перфектен избор за региони с високи температурни амплитуди и тежки външни влияния. Фактът, че ТЕРМОФЛЕКС® PRO SOLID се свързва с основата, не само механично, но и химично, я прави особено резистентна на напуквания.

Пастообразни мазилки ТЕРМОФЛЕКС® за фасади с индивидуално внушение

Защитните и декоративни покрития с драскана или влачена структура са особено приложими при стари и нови минерални основи, както и при саниране на сгради и реновиране на архитектурни паметници. Благодарение на здравината на финишното покритие и устойчивостта на стареене, удълженият живот на новата фасада или реновираните площи е гарантиран.

ТЕРМОФЛЕКС® ANTIQUE – за фино и детайлно покритие с антична структура

Силикат-силиконовата мазилка позволява тънкослойно полагане и постигане на забележително фин слой. Детайлното покритие, постигано с ТЕРМОФЛЕКС® ANTIQUE е лесен начин за постигане на красиви рустикални повърхности с антична драскана структура, както върху стари, така и върху нови минерални основи. Противно на фината си структура от 0.8 мм, образуваният слой притежава особена здравина и резистентност на механичен натиск и влияния от външната среда. Това го прави идеално приложим при натоварени интериорни помещения като бани и коридори. ТЕРМОФЛЕКС® ANTIQUE позволява умело съчетание на красотата на интериорните решения с надеждността и устойвостта на тежки атмосферни и механични условия.

ТЕРМОФЛЕКС® PRO TECHниска абсорбираща способност и висока еластичност

Обединявайки всички позитиви на полимерните мазилки, ТЕРМОФЛЕКС® PRO TECH се явява универсално решение, гарантиращо постигането на фасади, устойчиви на агресивни външни влияния. Перфектното сцепление към основата, в комбинация с ниската абсорбираща способност на постигнатия слой и високата му еластичност, се явяват сигурен индикатор за стабилността на крайното покритие.

ТЕРМОФЛЕКС® MOSAIC екстремна механична якост, вплетена в красотата на мозаечните мазилки

Натрошените мраморни и гранитни частици с различни форми и размери, преливащи в многообразна гама от цветове, превръщат фасадата не само в красиво произведение, но и в особено сигурен, здрав и надежден щит срещу агресорите на външната среда и тежките механични влияния. ТЕРМОФЛЕКС® MOSAIC се препоръчва при изпълнение на повърхности в търговски и офис площи, чакални, магазини и други особено натоварени площи. Честият допир и натиск върху мазилката не оказва никакво влияние върху нейния облик и стабилност, изкоренявайки риска от цветови промени, избеляване, обезцветяване или изронване. Изпитаните влаго- и студоустойчивост на мозаечната мазилка гарантират перфектни резултати при изпълнение на цокъл и ниски участъци, подложени на перманентни натоварвания.

Пастообразни мазилки ТЕРМОФЛЕКС® за фасади с индивидуално внушение

Безкомпромисно качество и подобрена противопожарна защита

Благодарение на постоянните подобрения в структурата и състава на продуктите, пастообразните мазилки от PRO серията на МАРИСАН вече притежават подобрен клас на горимост (А2), характеризиращ ги като негорими продукти. Подобрената пожаробезопасност се явява устойчива бариера при разрастване на възникнали пожари, задържаща пламъците и съхраняваща здравината на конструкцията възможно най-дълго време. По този начин се подсигурява сигурността на обитаващите, а материалните щети се редуцират чувствително.

Многообразие от цветове и структури за естетически издържани фасади

Пастообразни мазилки ТЕРМОФЛЕКС® за фасади с индивидуално внушение

Пастообразните мазилки на МАРИСАН се предлагат в различни структури и финост на фракциите. Това допринася за широкия избор от възможности и начини на изпълнение на фасадите, съобразени със специфичните изисквания на проекта. Всичко това, в комбинация с пъстрата палитра от над 2000 цвята за тониране на мазилките, гарантира уникалния дух и специфичното внушение на всяка една фасада.
За допълнителна техническа или търговска информация, моля посетете официалния интернет сайт www.marisanbg.com или корпоративния блог http://blog.marisanbg.com.

Източник: „Марисан и Колев“