Изберете страница

„Ягуар Ланд Ровър“ е в процес на обновление на автосалоните си в Обединеното кралство по програмата „арка“ като един от най-голелите салони е този в Слау.

Автосалонът в Слау е изграден с външна ораждаща конструкция от облицовъчни панели от „Аркитекчъръл Профайлс Лимитит“ (APL) и по-конкретно от уникалната им и лесно разпознаваема система панели „Слимуол“.

От APL твърдят, че са основен доставчик за „Ягуар Ланд Ровър“, като са завършили седем обекта и имат още доста заявки от тях.

Едно от предимствата на системата на APL е възможността за отдръпване от основата на облицовката, позволяващо работата по основата да приключи преди да се инсталира облицовката и така се избягва често срещаното нараняване на ограждащите конструкции по време на строителните дейности по основата.

Както многообразието от престижни автомобили на „Ягуар Ланд Ровър“, автосалоните са проектирани със същото високо ниво на инженерна точност, като линиите на облицовъчните панели точно съвпадат с остъкляването, пода и всички видове вътрешни и външни отвори, за което се изисква високо ниво на точност на APL при производството на панелите.

От APL информират, че безопасността е гарантирана с тези панели – алуминиевите композитни панели, пълни с минерала „Алукобонд ЕФ АР“, са негорими, преминали са теста за горимост BS8414 и са в съответствие с Ръководството за строителни норми BR135.

Под етикета на APL „безопасно облицоване“ е отбелязано, че за всички системи се използват негорими изолационни материали независимо дали се влагат в едноетажни или по-високи сгради.

Източник: www.archprof.co.uk