Изберете страница

Архитектурно-строителна седмица 2021 променя първоначално обявените дати, информират организаторите. Тазгодишното 21-о издание на изложението ще се проведе с месец по-късно – от 16 до 19 юни 2021 в Интер Експо Център в столицата.

Причината е необичайната обстановка в страната и желанието на организаторите да предложат максимално сигурни условия като период на провеждане на изложението. То ще представи новостите в сегментите – „Вътрешни довършителни работи“, „Врати, прозорци, фасади и дървени къщи“, „Груб строеж, външни довършителни дейности, вертикално планиране и ландшафт, индустриално строителство и оборудване“ и „ОВК, сградна автоматизация, софтуер и Smart решения”.

Програмата през първите три дни от Архитектурно-строителна седмица 2021 предвижда кръгла маса и форуми по следните теми:

  • Сградните паспорти – ползи, проблеми, решения – кръгла маса, организирана от БАИС, КИИП и КСБ;
  • INVESTING & BUILDING FORUM – инвестиции, печалби, ползи, възможни загуби, перспективи;
  • Различни аспекти на качеството на проектиране; 
  • Създаване на финансови инструменти за финансиране на дейности по плана за възстановяване;
  • Инструменти в подкрепа на малките и средни предприятия в сектора.

Промяната на датите на изложението е съгласувана и с бранша и партньорите на събитието. Сред тях са Българска асоциация за изолации в строителството (БАИС); Камарите на строителите в България (КСБ); Камар на инженерите в инвестиционното проектиране (КИИП); Камара на архитектите в България (КАБ); Българската асоциация на фасадната индустрия и др.

Вземайки предвид очакваното подобряване на здравна обстановка, организаторите се надяват, че с промяна на датите ще предложат по-добри условия и здравословна среда. Погрижили са се и за сигурността на всички участници още при разпределението  на площите и проектирането на изложението. Спазени са всички изисквания за дистанция. Ще бъдат осигурени и възможности за водене на бизнес преговори в специални бизнес зони.

 

Източник: БАИС