Изберете страница

Белгийска компания започна строителството на най-големия хибриден център в Европа с дървена конструкция.

Иновативната сграда, с внушаващи размери, ще бъде с площ от 44 000 кв.м. и ще се намира на 6 км. от центъра на нидерландската столица – Амстердам.

Офис сградата ще бъде най-голямата, изградена по модерна технология с хибридна дървена конструкция. Компанията избира дървената конструкция, защото генерира по-малко въглероден диоксид и азот от традиционните строителни материали, а определено световните политики насочват вниманието си към ограничаване вредните емисии в природата.

Така, хибридната дървена сграда, с висока енергийна ефективност, значително ще ограничи вредните за природата емисии. Също така ще постигне потенциално положителен въглероден баланс. Същевременно покривът ще бъде оборудван със слънчеви панели, а топлинната енергия ще бъде съхраняване чрез подземна система, комбинирана с термопомпа.

При постигането на положителен въглероден баланс, компанията има шанс да получи и сертификат за качество BREEAM Excellent. Той е най-широко използваният метод за измерване на въздействието на сградите върху околната среда.

Хибридната сграда ще има офис площи, звукозаписни студия, ресторанти и конферентни зали.

Оптималната работна среда, съчетана с много естествена светлина, озеленяване и уникален дървен дизайн са само част от привлекателните условия, които инвеститорите ще осигурят за бъдещите купувачи и наематели. Изпълнителният директор на фирмата сподели, че очакват с нетърпение да създадат холандския медиен център, който да обедини редакции, ателиета и печатница в новата бизнес сграда.

Дизайнът на сградата, която се очаква да приключи в началото на 2024 г.  ще бъде впечатляващ. Създаден от дървен материал и с фокус към устойчивата и здравословна работна среда.

 

Източник: stroiteli-bg.com