Изберете страница

Технопанел предлага широка гама решения подходящи за изграждането на индустриални обекти. Вече повече от десетилетие, с помощта на най-новите технологии и натрупания през годините опит, Технопанел разработва, произвежда и предлага покривни, фасадни и стенни системи сандвич панели. Екипът предлага професионално и отговорно консултиране по време на всички етапи от изграждането на един обект със сандвич панели.

Какво представляват сандвич панелите?

Системите сандвич панели са сред най-добрите продукти за строителство в сектора като предлагат многобройни предимства по отношение на топлоизолация, енергийна ефекттивност, естетически и дизайнерски характеристики и много други. Сандвич панелите са удобно съвременно решение за покриви, фасадии стени, съставени от слоеве (вътрешен и външен) поцинкована ламарина, защитена с полиестерно цветно покритие и  изолационна сърцевина от пенополиуретан (PUR), минерална вата (МW) или пенополиизоцианурат (PIR).

Полиуретановата твърда пяна (PUR), притежава най-ниските топлопроводни свойства от всички обичайно използвани изолационни материали. От своя страна, минералната вата (MW) е негорим материал и притежава отлични звукоизолационни качества. Полиизоциануратната твърда пяна (PIR) съчетава предимствата на полиуретана и на минералната вата. Характеризира се със също толкова добри топлоизолациаонни свойства, но е със силно подобрени показатели на огнеустойчивост. Благодарение на своята метална повърхност, сандвич панелите са абсолютно водонепроницаеми.

Какви са видовете сандвич панели?

Технопанел ЕАД произвежда три продуктови системи сандвич панели TFACE S, TFACE T и TTOP 5. Фасадните панели TFACE S със скрит монтаж са подходящи за модерни архитектурни решения за сгради, особено когато естетиката е от значение. Подходящи са за обекти, които изискват добра изолация, бърз монтаж и добър вид на сградата. Панелите са с характерно T или V оребрение или с гладка повърхност. Начините на свързване между стенните панели позволяват както вертикален, така и хоризонтален монтаж. Това в комбинация с различните видове профилиране на външния лист ламарина дава възможност за разнообразни архитектурни решения, а плътността на връзките гарантира водонепроницаемост и топлоизолационна надежност. Прецизният дизайн на сглобката, позволява свързване на панели с различни изолационни сърцевини – PIR, PUR, MW.

 

Стенни панели с открит монтаж TFACE T са леки, функционални и са създадени за сгради с акцент върху практичността. Позволяват както вертикално, така и хоризонтално монтиране.

Плътността на връзката между панелите, гарантира водо и въздухонепроницаемост, което обуславя ефективността им при изграждане на хладилни камери и помещения с високи изисквания за топлоизолационна надежност. Част от продуктовата линия са стенните хладилни панели с изолационни сърцевини от PIR и PUR. Подходящи са за почти всякакви обекти, които изискват добра изолация, бърз монтаж и естетичен вид на сградата.Панелите могат да бъдат отново с характерно T или V оребрение или с гладка повърхност и външен и вътрешен слой от галванизирани стоманени листове със завършващо полиестерно цветно покритие.

Покривните панели TTOP 5 са подходящи за топлоизолиани покриви с минимален наклон на ската 7%. Оребрените панели елиминират изцяло проблеми като течове и прах , благодарение на прецизните си и безупречни сглобки, постигнати чрез застъпване с празното ребро на съседния панел. Благодарение на изключителното поведение при понасяне на натоварвания и малкото им собствено тегло, панелите позволяват достигане на по-големи разстояния между столиците. Това води до спестяване на материал от носещата конструкция и съкращаване времето за изпълнение. Стандартните дебелини на панелите са в диапазон 30 – 160 мм.

Съвременни материали в с строителството на индустриални сгради

Доверието, което натрупахме с нашите тринадесет години опит в производството на покривни и стенни ограждащи системи сандвич панели ни помогна да спечелим редица успешни обекти през последното десетилетие се е увеличило значително. Това се дължи и на гъвкавостта на този строителен материал. Широчината им е точно 1 m, което ги прави изключително удобни както за дизайн на фасади, така и за монаж. Сандвич панелите се използват за изграждане на стени и покриви. Те са лесни за монтиране и имат добри експлоатационни показатели. Дължината на сандвич панелите се изготвя изцяло според специфичния дизайн на клиента. Може да бъде минимум 3 метра и най-много 16м като това ограничение е наложено изцяло, за да бъде възможен трнаспорта им.  Най-важното предимство на сградите, изградени от сандвич панели, е краткото време за тяхното изграждане. Да се пусне в експлоатация готова структура, е възможно в рамките на 2-3 месеца.

Кои са предимствата при строителството със сандвич панели?
  • Модерна визия
  • Спестява пространство
  • Лесен и бърз монтаж
  • Устойчивост на агресивни среди
  • Механично свързване
  • Водонепроницаемост
  • Енергийна ефективност
  • Топлоизолация
  • Екологичност

Един от основните приоритети на Технопанел е качеството. За да гарантираме иновативни продукти, сме ангажирани с непрекъснатото усъвършенстване на нашата технология.

Сандвич панелите притежават качества в пъти по-високи от тези на традиционните строителни материали и съобразени изцяло, а в много случаи и надминаващи нормативните изисквания за строителството на различните типове сгради.

Технопанел има затвърдена лидерска позиция на българския пазар като пазарният и дял е е над 30%, информация която се затвърждава от проучванията на престижни анализаторски компании. Стремим се да изграждаме трайни партньорства с всички наши клиенти. Заставаме твърдо до своите клиенти и им гарантираме с работата си, че в наше лице са намерили доверения партньор за изграждане и разширение на техния бизнес. Нашата мисия е чрез производството на висококачествени продукти да предлагаме устойчиви решения – да бъдем мост между идеите и тяхната реализация!

 

Източник: ТЕХНОПАНЕЛ ЕАД