Изберете страница
Терафлекс® Super finitura универсална пастообразна шпакловка и фугопълнител

Готова пастообразна смес, устойчива на напукване, с намалена свиваемост и изключително фина структура за употреба в помещения с нормална влажност.

 

Свойства:
  •  изключително фина структура и гладко покритие
  • устойчива на напукване, не се свива, висока адхезия
  • без предварително грундиране на гипсокартонените повърхности
  • икономична, с отлична обработваемост, готова за употреба
  • може да се използва месеци след първоначално отваряне, но в добре затворена опаковка
Предназначение

Терафлекс® Super finitura универсална пастообразна шпакловка и фугопълнител е висококачествена готова за употреба смес на винилова основа, предназначена за фино шпакловане и направа на гладък финишен слой върху стени и тавани, преди боядисване. Терафлекс® Super finitura се използва за завършване и обработка на фуги при монтаж на гипсокартон и за поправка на пукнатини при интериорни стени и тавани, които не са подложени на влага. Специалната формула на продукта и отвореното време дават комфорт на работа и способстват за нулевото свиване на положеното покритие и добър завършен вид на фугите (не се напуква).

 

Високата модификация на пастообразната шпакловката и фугопълнител позволява нейното изключително лесно нанасяне на тънък слой (до 3 мм). Нанесеното покритие се отличава с по-добри якостни характеристики – голяма еластичност, устойчивост на напукване, нулево свиване, висока адхезия към основата, лесно шкурене.

Върху изсъхналата шпакловка може да се нанасят всякакви вододисперсионни бои.

Продуктът е готов за работа и се използва директно от кофата. Тъй като съхне само когато е положен върху обработваната повърхност, може да се съхранява продължително време в добре затворена опаковка без влошаване на характеристиките му. Кремообразната консистенция намалява риска от зацапване на недобре защитените дограма и подове по време на работа.

 

Източник: Марисан и Колев АД