Изберете страница

Емблема на Saint-Gobain е новото седалище на групата в сърцето на бизнес квартала на Париж La Défense. Като свидетелство за екологично ориентирания подход на групата в кулата, завършена в началото на 2020 г. са използвани повече от  80 различни системи и решения разработени и произведени от Saint-Gobain, наскоро постигна всичките четири основни международни сертификати за околната среда с най-високите оценки.

Tour Saint-Gobain е първата и засега единствената висока сграда във Франция, постигнала:
– HQE by Certivea – Niveau “Exceptionnel” on all the four themes Environment, Comfort, Health and Energ;
– High Energy Performance Label: Effinergie ;
– LEED (Building Design and Construction: Core and Shell Development) by U.S. Green Building Council – Platinum certificatio;
– BREEAM International (New Construction) – Outstanding.

Данни на проекта:
– 165 м височина;
– 44 етажа;
– Над 80 Saint-Gobain материали и решения;
– Начало на строителството: май 2016 г. / Завършена: 1-во тримесечие 2020 г.

В кулата са използвани над 80 от основните продукти на Групата: Cool-Lite® ST Bright Silver, Placo® (Rigips) Activ’Air®weber.floor 4630, електрохромно стъкло SageGlass, стъклена вата Isover Coatwool, SMU-S система от PAM, Saint-Gobain Solar Gard Graffitigard 4 MIL, гама от стъклени прегради Elance от Clipper, тавани Plafometal, стенни акустични панели Ecophon Akusto Wall C и още много други.

Партньори на проекта

Този проект се управлява и финансира от собственика му, застрахователния гигант Generali, който, подпомогнат от Hines, възлага на групата VINCI да го осъществи. Архитектурният, технически и екологичен проект за новата кула е проектиран от агенция Valode & Pistre, която е избрана от Saint-Gobain и Generali, в консултация с EPADESA. Този проект е в съответствие със стратегията на EPADESA и Defacto и идеално илюстрира привлекателността на Paris La Défense и нейното влияние в чужбина.

Източник: СЕН-ГОБЕН БЪЛГАРИЯ ЕООД