Изберете страница

Неконвенционален, хомогенен и привличащ погледа – това е начинът, по който се представя корпусът на тази нова жилищна сграда в областта Офенердик в Олденбург, Германия. Тя е изпълнена с изолационни стенни панели KS1000 AWP със сърцевина QuadCore и покривни елементи KS1000 RW на ирландската фирма Kingspan. Последните не само осигуряват изключителния външен вид на сградата, но и осигуряват бърз монтаж и висока енергийна ефективност.

Къщата-близнак е изградена на два етажа заедно с тавански етаж с жилищна площ от около 85 м². Отворените етажни планове, стаите, до които достига много светлина и въздушното пространство под покрива осигуряват висок комфорт на живот. Отвън цялата обвивка на сградата е изградено от сандвич панели. По правило сандвич панелите се използват в промишлени и търговски сгради, а използването им в жилищата все още е специална характеристика.

При реализацията на сградата се търси най-ниският коефициент на топлопреминаване, което съответства на стандарта за „ниско енергийна къща“. Със стенните елементи на Kingspan това изискване може да бъде изпълнено лесно. Сандвич елементите имат специална изолационна сърцевина QuadCore в избрания дизайн, която предлага особено високи изолационни характеристики. С топлопроводимост от само 0,018 W/mK, панелите постигат значително по-ниски ефективни стойности при същата дебелина в сравнение с конвенционалните изолационни системи. Така фасадата е с много висок потенциал за пестене на енергия. В същото време панелите с технологията QuadCore се характеризират с добро поведение при пожар, което е сертифицирано от застрахователите на имоти.

 

Източник: Izolacii.eu