Изберете страница

Публикувано на 13.02.2018 г.

Израелски архитекти предлагат нова концепция за високото строителство

Израелски архитекти от архитектурно студио David Tachman предлагат иновативна концепция за кулите. Кулата, наречена The Gran Mediterraneo, е нова сграда, в която е интегриран публичен автоматизиран автопаркинг и функционира като първата индукционна станция за зареждане на обществени и споделени електрически автомобили без водач в Тел Авив, Израел.

Проектът съдържа разнообразни програми за вертикално живеене: жилищни апартаменти и хотели, барове и ресторанти, фермерски и обществени градини, плувни басейни и спа комплекси, офиси, пространства за обучение и събития.

Новаторската концепция на кулата произхожда и от нейната топологична геометрия, която дава спирален ефект на кулата, Gran Mediterraneo се дистанцира от глобалното и обичайното подреждане на хоризонтални плочи, обвити с огледални стъкла. Целта на високата структура е да се обнови визията на Тел Авив, провъзгласен от ЮНЕСКО като „бял град“, със специфична бяла вертикална архитектура. За да бъде построена с бял бетон, са използвани най-новите строителни и дигитални технологии, като кривините на структурата наподобяват природните дадености на Мъртво и Средиземно море.

Източник: www.izolacii.eu