Изберете страница

Книгата

„Външни комбинирани топлоизолационни системи (ETICS)”

автор д-р инж. арх. Петар Николовски, Скопие, Северна Македония

Съдържанието на изданието обхваща темите:

 • Общо за ETICS
 • Видове системи за външна топлоизолация на фасадни стени
 • ETICS с топлоизолационен слой от пенополистирен
 • Устойчивост на ETICS при пожарно въздействие
 • Топлинни мостове
 • Икономически аспекти на мерките за подобряване на енергийната ефективност на сгради

Цялото съдържание на книгата можете да видите тук.

Професионална справка на автора

Д-р инж. арх. Петар Николовски

Д-р инж. арх. Петар Николовски

Д-р инж. арх. Петар Николовски завършва Архитектурния факултет на Университета “Св. Кирил и Методий” в гр. Скопие, Северна Македония. Защитава докторска дисертация на тема “Линейни топлинни мостове в сгради в райони със сеизмична активност” пред Специализирания научен съвет на Висшата атестационна комисия на БАН в София.

Като гост-преподавател на Факултетите по архитектура при университетите МИТ и ФОН в гр. Скопие, той разработва учебни програми и води курсове по Строителна физика, Възобновяеми енергийни източници и Устойчива архитектура, на студенти и докторанти.

 

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ

Д-р Николовски е написал 10 книги в областта на енергийната ефективност в строителството, посветени на:– строителната физика (в т.ч. учебник по Строителна физика за студенти по архитектура);– практическото приложение на стандартите ISO и EN, свързани с енергийните характеристики на сградите;– проектирането на нискоенергийни и пасивни сгради;– използването на слънчевата енергия;– топлинните мостове в сградната обвивка (в т.ч. и Каталог на топлинните мостове).

Д-р Николовски e участник в работата на Технически комитет 163 в ISO и многогодишен председател на Техническия комитет 8 в Института за стандартизация на Република Македония (Mirror committe на ISO TC 163). Той е един от тримата автори на македонския “Правилник за енергийни характеристики на сградите”, лектор на курсове за енергийни контрольори (одитори), експерт в Агенцията за енергетика на Република Македония, член на Комисията за проверка на изпитите за енергийни контрольори при Министерството на икономиката, участник в множество международни проекти (CARDS, UNOPS, GTZ, Austrian Energy Agency, GIZ, UNDP, ENVIROS, UNEP DTIE), участник в голям брой национални и международни конференции и симпозиуми.

Д-р Николовски е автор на поредици от статии за енергийната ефективност на сградите, публикувани в македонски специализирани печатни издания. Сценарист и участник е в няколко радио и телевизионни цикли в същата област.

За приноса си в развитието на енергийната ефективност д-р Николовски е удостоен с почетен плакет на Камарата на архитектите и инженерите на Република Македония.

Спонсори на събитието

Представяне на книгата

Събитието се състоя на 7 ноември 2019 от 10 ч.

Организира се с любезното съдействие на Камара на инженерите в инвестиционното проектиране (КИИП)

Свалете безплатно презентацията и книгата в pdf

Попълнете формата по-долу и ще получите на имейл адрес линковете към презентацията и книгата „Външни комбинирани топлоизолационни системи (ETICS)” в pdf.

Полетата, отбелязани със звездичка (*) са задължителни.

  Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните от този уебсайт.

   Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните от този уебсайт.

    Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните от този уебсайт.