Изберете страница

Както знаете, със своите два завода – във Видин за гипсфазерни плоскости и с. Медникарово – завод Марица за специализирани гипскартонени плоскости, Кнауф България се стреми към развитие и иновации в сухото строителство, които да улесняват работата на архитекти, проектанти и монтажници.

Кнауф разработва широка гама сертифицирани иновативни продукти и системи за сухо строителство, които покриват пълния комплекс функционалности в интериора и екстериора за битови и обществени сгради. Част от тях са специалните плоскости на Кнауф, създадени да покрият нуждите при конкретни специфични изисквания.

За своите клиенти и партньори Кнауф България създаде тематични микросайтове, посветени на едни от най-търсените специални плоскости:

– гипсфазерни плоскости Кнауф – за стени, подове, фасади, подложени на високо натоварване

– плоскости Кнауф Cleaneo® Akustik – за по-добра акустика и чист въздух в помещенията

Микросайт: Knaufgipsfaser.com

Гипсфазерните плоскости Кнауф Vidiwall са правилно решение за преградни стени заради тяхната висока устойчивост на надраскване и удар, механична здравина и отлична звукоизолация.

Гипсфазерните плоскости Кнауф Vidiwall HI разработени специално за приложение в системи фасади, тъй като са надеждна основа за директно закрепване на топлоизолационни системи към тях.

Гипсфазерните плоскости Vidifloor са част от системите за сухите подове – гарантират здравина, съкращават времето за полагане, увеличават минимално височината на конструкцията и ограничават ударния шум.

Плоскостите Vidifire A1 и Vidiphonic са с клас на реакция на огън А1 и се използват за специални решения при високи изисквания за огнеустойчивост и звукоизолация.

Какво ще откриете на сайта Гипсфазер?

– Представяне на гипсфазерните плоскости и завода на Кнауф България във Видин, където се произвеждат.

– Области на приложение: училища, болници, хотели, жилищно строителство, промишлени и спортни сгради.

– Видове гипсфазерни плоскости за стени и под

– Видове системи с гипсфазерни плоскости и техните приложения:

– Вътрешни преградни стени

– Фасадни стени

– Сухи подове

– Сгради с дървена конструкция

– Референтни обекти с представяне на монтажа и продуктите, които са вложени в сградите.

– В раздел „Полезно“ ще получите отговорите на важни въпроси за гипсфазерни плоскости на Кнауф. Секцията предлага полезна информация за работа с плоскостите за всяко тяхно приложение.

Микросайт: Knaufcleaneoakustik.com

Тематичния микросайт Knauf-cleaneoakustik.com представя качествата, областите на приложение и тънкости при монтаж на перфорирани гипсови плоскости Кнауф Cleaneo® Akustik.

Осигуряването на здравословен микроклимат в интериора е водещ приоритет за Кнауф. Важни условия за това са добрата акустика и качеството на въздуха. Гипсовите плоскости Кнауф Cleaneo® Akustik са перфорирани с цел да намалят времето на реверберация и да подобрят акустиката в помещенията. Те съдържат в гипсовото си ядро зеолит – естествен минерал с вулканичен произход и със специални каталитични свойства, който осигурява дългосрочно по-чист въздух в интериора.

Какво ще откриете на сайта Cleaneo® Akustik?

– Основни качества на перфорираните плоскости: акустичен комфорт, чист въздух и атрактивен дизайн.

– Техническа информация и CADдетайли за ахритекти и проектанти

– Начин на монтаж на различните видове плоскости Cleaneo® Akustik

– Приложения:

  • Частни домове,
  • Училища, детски градини, спортни зали,
  • Хотели, барове, игрални зали, ресторанти,
  • Офиси и търговски центрове
  • Автогари, ЖП гари и обществени сгради

– Раздел „Полезно“ предлага информация за крайния клиент, която представя предимствата на плокостите и начина, по който Cleaneo® Akustik подобрява комфорта в помещенията.

 

Източник: КНАУФ БЪЛГАРИЯ ЕООД