Изберете страница
 
Кнауф България и Кнауф Инсулейшън обявяват своята съвместна кампания „Устойчиви заедно 3“, която е насочена към собственици, които планират фасадна изолация, и монтажници, специализирани в полагането на фасадна топлоизолация.

Участниците в кампанията ще получат професионална консултация и контрол от експерти на Кнауф България и Кнауф Инсулейшън при полагане на система за фасадна изолация с каменна вата от висококачествени сертифицирани продукти на компаниите. За участие е необходима регистрация в сайта на кампанията, като периодът, в който това е възможно е от 02 Май до 31 Октомври 2023 г.

Изисква се участниците да положат фасадна топлоизолация с каменна вата, като използват специално подбраните в система продукти на Кнауф България и Кнауф Инсулейшън. При участие в кампанията компанията предоставя пълно съдействие от експерти на Кнауф България и Кнауф Инсулейшън. За да бъде успешно изпълнена системата, експерти на двете компании ще съветват и обучават по време на всички важни етапи от полагането на фасадната топлоизолация с каменна вата.

Фасадната изолация има изключително важно значение за енергоефективността на сградата.

С качествена изолация разходите за охлаждане през лятото и отопление през зимата намаляват. При правилното изпълнение на системата, собствениците ще постигнат дълготрайна ефективност и максимална възвръщаемост от своята инвестиция. В края на кампанията Кнауф България и Кнауф Инсулейшън са подготвили томбола със специална награда за участниците, завършили успешно полагането на системата за фасадна топлоизолация с каменна вата.

Компонентите на системата, която трябва да бъде положена, за участие в кампанията са както следва външна стена: тухла или бетон, лепилно-шпакловъчна смес: Klebespachtel M, Каменна минерална вата: FKD-S T hermal щ или F K D – N T hermal, Кнауф дюбел с метален пирон, Лепилно-шпакловъчна смес: Klebespachtel M, Кнауф армираща стъклотекстилна мрежа, Лепилно-шпакловъчна смес: Klebespachtel M, Грунд за мазилка: Quarzgrund, Финишен слой – декоративна мазилка ADDI или CONNI.Системата за фасадна топлоизолация включва лепилно-шпакловъчна смес, естествения изолационен материал – каменна вата, дюбели, армираща мрежа, грунд, завършваща мазилка.

Съвместимостта, ефективността и сигурността на системата за фасадна топлоизолация на Кнауф България и Кнауф Инсулейшън с каменна вата е гарантирана от сертификата ETA (European Technical Assessment), какъвто притежават много малко фасадни изолации. Системата за фасадна топлоизолация с каменна вата осигурява топлинен комфорт и намалява разходите за отопление и охлаждане. Системата осигурява тихи нощи и спокойни дни. С топлоизолационната система с каменна вата фасадата на дома ви е пожарозащитена. Минералната вата е напълно естествен материал, произведен от вулканични камъни. Тя е с най-висок клас А1 по реакция на огън – негорим материал.

Системата, изпълнена при спазване на всички технологични процеси, позволява на стените да „дишат“. Материалите са паропропускливи, което позволява през тях да се осъществява дифузия на водните пари. Така завинаги се забравя за конденза и мухъла. Каменната вата е продукт с неизменна устойчивост. Тя не старее – нейните свойства и структура не се променят с течение на времето или при големи температурни разлики. Лепилно-шпакловъчната смес (Klebespachtel M), дюбелите, стъклотекстилната мрежа, грундът (Quarzgrund) и завършващите мазилки на Knauf – (ADDI и CONNI), също са с безупречно качество и гаранция за дълготраен ефект.

 

Източник: profiland.net