Изберете страница

СЪВЕТИ ОТ КНАУФ ИНСУЛЕЙШЪН

 

„Ехо? Можеш ли да ни чуеш? Съжалявам, не ме ли чуваш? Какъв е този шум? О, това е кучето ми.. извинявай!“ За много хора, тези моменти могат да се окажат вече отминали, но за милиони служители във фирми по целия свят, работата в домашни условия ще продължи да бъде реалност. Има голяма вероятност  дори да стане все по-широко разпространена тази практика във фирмите. Затова Кнауф Инсулейшън реши да ви даде няколко съвета за по-комфортна и приятна работна среда във вашия дом.

 
СЪЗДАВАНЕ НА ЗДРАВОСЛОВНО РАБОТНО ПРОСТРАНСТВО

Тук Кнауф Инсулейшън може да ви помогне. Може да не успеем да ви предпазим от дискомфорта, свързан с непрекъснатите видеоконференции. Може да не ви създадем истински „ергономичен офис“ в кухнята, но с нашите решения за изолация ще превърнете дома си в едно по-здравословно работно място. Особено ако е в комбинация с добро естествено осветление и вентилация.

Първо, не е здравословно и приятно да се работи от вкъщи, ако замръзвате пред компютъра си или се потите по време на важен конферентен разговор. Нашите продукти за изолация от минерална вата помагат да запазите жилището хладно, когато е горещо и топло, а когато е студено – пространството да не изстива. Топлоизолацията с минерална вата повишава енергийната ефективност на сградите и по този начин намалява сметките за парно и електричество, както за отопление, така и за охлаждане. A за много хора по света това е важен плюс в периода на кризата, в която живеем.

Второ, лошото качество на въздуха в закрити помещения е най-големият враг на човешката производителност при работа от вкъщи. И тук идва нарастващата грижа за здравето ни. В САЩ, например, концентрациите на някои вредни вещества в закрити помещения могат да бъдат до пет пъти по-високи от средните им концентрации на открито. Освен това, ако в дома ви има мухъл или влага, има голям шанс да се развият различни видове дихателни проблеми.

 

ПОДОБРЯВАНЕ НА КАЧЕСТВОТО НА ВЪЗДУХА И АКУСТИЧНИЯ КОМФОРТ

Когато нашата изолация се съчетае с добра вентилация, се подобрява  качеството на въздуха. Това става чрез създаване на сухи, топли домове без термомостове, които благоприятстват появата на конденз и мухъл. Нашата минерална вата с ECOSE Technology® не съдържа добавени формалдехиди и е сертифицирана по най-високите стандарти Eurofins Indoor Air Comfort Gold.

Не на последно място е и значението на акустичния комфорт. Невъзможно е да се концентрирате върху презентация или изготвянето на важен доклад, ако чувате шумните си съседи, крещящи деца или шум от строители, асансьори или други видове външни шумови замърсявания.

Когато става въпрос да се концентрирате в работата си, тишината и спокойствието са „златни“. Освен това добрата акустика е важна за здравето ни. Същевременно около 65% от европейците живеят в градски райони. Там те са изложени на опасни нива на шумово замърсяване.

„При нормални условия щяхме да спим, когато другите спят и повечето от нас да напускат домовете си през деня. По време на извънредното положение, обаче, изведнъж си дадохме сметка за присъствието на съседите ни. Много от нас трябваше да споделят пространство с други хора през целия ден и това създаде истинска буря от акустичен дискомфорт“, казва Маро Пулжиевич, ръководител на проекта по акустика на Кнауф Инсулейшън в основния отдел за изследвания и развитие на компанията.

 
Влакнестата структура на минералната вата на Кнауф Инсулейшън е високоефективна при поглъщане на шума. Гипсовите плоскости на Кнауф, системите за звукоизолация със стъклена и каменна минерална вата и зелените покриви Urbanscape могат също да бъдат персонализирани. Така се предоставя голямо разнообразие от решения, които отговарят на всички изисквания за поглъщане на шума.
 
Има голям шанс да си дадем сметка, когато разберем как изглежда един следвирусен свят, че за милиони хора работният им живот може никога да не бъде същият както преди. Но ако се окаже, че се налага да продължите да работите от вкъщи, дори от време на време, уверете се, че вашият дом ви предлага възможно най-здравословни, удобни и продуктивни условия. А ние ще ви помогнем това да се случи.
 

Как се полага система за фасадна топлоизолация с каменна вата и колко е ефективна, вижте във видеото:

 

 
За Кнауф Инсулейшън

Кнауф Инсулейшън е част от мултинационалната група KNAUF, основана през 1932 г. Ние сме една от най-бързо развиващите се и уважавани компании в сферата на изолацията в световен мащаб. Продуктовото портфолио на Кнауф Инсулейшън в България включва системи за топлоизолация от каменна и стъклена минерална вата. Те са предпочитани както при строежа на нови сгради, така и при саниране на къщи, жилищни и обществени сгради, заради отличната енергоефективност, пожаробезопасност и звукоизолация, които предлагат. Изолационните материали Knauf Insulation с иновативната ECOSE® технология представляват напълно естествена топлоизолация. Намират приложение за изолация на фасадавътрешна изолация (на преградни стени), изолация на покривпод и т.н. Те спомагат и за по-доброто качество на въздуха и микроклимата в помещенията.

Повече за различните приложения на изолациите Кнауф Инсулейшън може да научите ТУК.

 

Източник: КНАУФ ИНСУЛЕЙШЪН ЕООД