Изберете страница

Акценти на броя:

Брой №64 на Информационния бюлетин на БАИС представя:
Тема на броя:
Голямото напускане

Четете още:
Покривни работи през зимата
Ursa става част от Etex
Вече 25 години Fix all®-лепи и уплътнява
Чист въздух вместо полени
Knauf OXXI: добрият избор на мазилка при фасадна изолация с EPS

В рубриката „Глобален поглед“ ще откриете:
3D принтирана пяна може да замести бетона
Надежда за по-чисто бъдеще: Учени от УХТ Пловдив разработиха екологичен стиропор

Акценти в секция „Новини от сектора в България“
Строителният бранш настоя пред депутатите за промени в устройствения закон
Безплатно саниране за регистрирани сдружения, забавили се с документи
Архитектурно-строителната седмица на пълни обороти стартира на 30 март

Тези и още новини от строителния бранш в България и Европа

Голямото напускане

Ново явление засяга строителния бизнес (в САЩ б.пр.), наречено „Голямата оставка“ или „Голямото напускане“. В началото на 2021 г. хората започнаха да напускат работните си места масово.

Новини от БАИС

Покривни работи през зимата

Зимното време, което засяга много части на страната, може да накара покривните работи да изглеждат като сезонен бизнес, но както много от вас могат да потвърдят, монтажа, ремонтите и подмяната се извършват по всяко време на годината, включително когато времето не е най-подходящо .

Новини от членове на БАИС

Ursa става част от Etex

През новата година Etex консолидира своето портфолио от устойчиви бизнес дейности чрез придобиването на URSA – европейски лидер в изолационните решения. Etex си осигурява нова платформа за бизнес растеж чрез сделката, както и възможността да продължи да играе основна роля в справянето с предизвикателствата за устойчивост.

Вече 25 години Fix all® лепи и уплътнява

От първият продаден флакон, точно преди 25 години, до ден днешен, марката Fix ALL® непрекъснато се развива и разнообразява гамата от хибрид-полимерни уплътнители и лепила, които познаваме днес. В момента, генерираните продажби на продукти Fix ALL® по целия свят са за над 10 млн. флакона, в над 130 страни. 

Чист въздух вместо полени

Алергичните могат да си отдъхнат. Резултатите от масови проучвания показват, че боята Баумит Йонит трайно намалява концентрацията на полени във вътрешните помещения.

Защо да изберете Knauf OXXI за Вашата фасадна изолация с EPS

Фасадната мазилка е последният, завършващ слой на всяка фасада и именно тя трябва да осигурява както красив и индивидуален облик на сградата, така и да бъде устойчива на външни условия. Поради тази причина към избора на най-подходящата фасадна мазилка трябва да се подхожда с особено внимание.

Глобален поглед – нови продукти, решения и подходи

3D принтирана пяна може да замести бетона

Иновативният материал е направен от рециклирани отпадъци и може да бъде отпечатан в уникални форми, които са по-леки и имат по-добри изолационни свойства от нормалния бетон. Той демонстрира възможността за производство на геометрично сложни елементи. 

Надежда за по-чисто бъдеще: Учени от УХТ Пловдив разработиха екологичен стиропор

За направата на уникалния продукт, представителите на УХТ Пловдив култивират специален вид гъба, която расте върху растителни отпадъци. Новият вид екологичен стиропор израства във формата, която му са зададе, а целият процес на производство може да бъде направен с минимални разходи.

Новини от сектора в България

Строителният бранш настоя пред депутатите за промени в устройствения закон

Законът за устройство на територията (ЗУТ) е остарял и трябва нов, обяви ръководството на архитектурно-строителния бранш пред депутатите. Основанията бяха посочени в комисията по регионална политика. Да се намали административната тежест, пресичане на корупцията и стимулиране на инвестициите.

Безплатно саниране за регистрирани сдружения, забавили се с документи 

България е поела ангажимент да повиши енергийната ефективност на общо 26 хиляди жилищни сгради до 2050 г. Стойността на санирането на толкова много сгради е изключително голяма.

Архитектурно-строителната седмица на пълни обороти стартира на 30 март 

Безспорно е твърдението, че успехът се крие в непрестанното надграждане. Максимата е водеща за организаторите на изложение Архитектурно-строителна седмица, които се подготвят за тазгодишното издание на живо. 

Рубрика „Зелени къщи“

Строят сграда-гора в Бризбейн – с 550 дървета и 25 000 растения 

Сграда, обвита в зеленина – фина и подредена като в ботаническа градина или буйна и рошава като джунгла – ще бъде построена в Бризбейн, третият по големина град в Австралия.