Изберете страница

Акценти на броя:

Брой №59 на Информационния бюлетин на БАИС представя:
Тема на броя:
Енергийната ефективност трябва да е водещ национален приоритет

Четете още:
Браншови регистър на изпълнители на изолационни работи (БРИИР)
Баумит Йонит – здравословният начин на живот
Кампания на Кнауф България: Продукт на месец септември – пастообразна полимерна фасадна мазилка OXXI
Цикличната същност на каменната вата
Изолация на фундамент
Звукоизолация на жилища
Керамиката – скритата пожарозащита в сградата

В рубриката „Глобален поглед“ ще откриете:
За фасадата “в бъдеще време”: Тенденциите
Овчата вълна като чудесен изолационен материал

Акценти в секция „Новини от сектора в България“
Подготвят нов кодекс за устройствено планиране и строителство до края на годината
“Домът на бъдещето” – по-добър живот за дома и обитателите му

Тези и още новини от строителния бранш в България и Европа

Енергийната ефективност трябва да e водещ национален приоритет

Д-р Драгомир Цанев, изпълнителен директор на Център за енергийна ефективност ЕнЕфект пред списание СТРОИТЕЛИ.

Новини от БАИС

Браншови регистър на изпълнители на изолационни работи (БРИИР)

В изпълнение на мисията си за гарантиране на качеството на изолациите в строителството и разширяване на диалога в бранша, Българска асоциация за изолации в строителството (БАИС) провежда кампания в подкрепа на изпълнителите на изолации.

Новини от членове на БАИС

Баумит Йонит – здравословният начин на живот

Йонит Колор от Баумит, подобно на природата, въздейства на недостатъчния брой въздушни йони в затворени помещения. Тази минерална боя, несъдържаща вредни вещества, удвоява броя на естествените въздушни йони и по този начин значително подобрява качеството на въздуха в помещенията.

Kампания на Кнауф България: Продукт на месец септември – пастообразна полимерна фасадна мазилка OXXI

Продукт на Кнауф за месец септември. Обявяваме игра – познавате ли добре пастообразна полимерна фасадна мазилка OXXI на Кнауф?

Цикличната същност на каменната вата

Шест факта за рециклирането на каменната вата, които ни подсказват защо изолацията с нея ще ни превърне в част от решението, а не в част от проблема.

Изолация на фундамент

В областта на фундамента, при връзката на фундаментната плоча със стените, съществува голям риск от образуване на многобройни термомостове. За да се избегнат и да се предотврати евентуално увреждане на конструкцията, е препоръчително да се постави адекватна топлоизолация.

Звукоизолация на жилища

Един от най-често задаваните въпроси от клиенти в България към офиса на Урса е: „Как да шумоизолирам жилището си?“ Въпреки наличието на множество звукоизолиращи системи на българския пазар и съществуващите изисквания за защита от шум в сградите, собствениците им са принудени да съжителстват с този проблем и да търсят решения самостоятелно.

Керамиката – скритата пожарозащита в сградата

Керамиката (произлиза от гръцката дума „керамос“  – бук. превод „изпечена глина”) е изделие с традиции от древността. Именно това доказва неговите изключителни качества.

Глобален поглед – нови продукти, решения и подходи

За фасадата „в бъдеще време“: Тенденциите

Няма да преувеличим, ако кажем, че фасадата на сградата е най-важният й елемент, както за архитектите, така и за самите потребители. Тя е и сред най-предизвикателните характеристики при проектирането, защото е „дрехата“, която превръща дадена сграда в разпознаваема, отличителна.

Овчата вълна като чудесен изолационен материал

Екологичните строителни материали са на мода. Но не само растителните суровини са еко. Овчата вълна е подходяща за производство на изолационни материали. Изолацията от овча вълна е екологична, има много добри изолационни свойства и е лесна за вграждане.

Новини от сектора в България

Подготвят нов кодекс за устройствено планиране и строителство до края на годината

До края на годината ще бъде разработен проект на нов Кодекс за териториално и регионално планиране, градоустройство, инвестиционно проектиране и строителство. Новият нормативен документ ще обединява и интегрира темите на няколко ключови закона, регламентиращи строително-инвестиционния процес.

„Домът на бъдещето“ – по-добър живот за дома и обитателите му

Първият в България специализиран форум „Домът на бъдещето“, в който професионалисти ще си подадат ръка, за да дават идеи и съвети за дома, ще се проведе на 16 септември. Събитието събира топ експерти и компании, които ще представят тенденциите в 4 панелни дискусии: архитектура и интериор; зелени решения и енергийна ефективност; сигурност и достъпност.

Рубрика „Зелени къщи“

Гигантска зелена стена смайва посетителите на небостъргач във Варшава

Кулата Generation Park Y е небостъргач във Варшава, който впечатлява с 15-метрова великолепна зелена стена. В нея са вградени повече от 6000 растения от няколко десетки вида. Стъклената фасада на офис-сградата пропуска достатъчно светлина за процъфтяването на тучната зеленина.