Изберете страница

Акценти на броя:

Брой №55 на Информационния бюлетин на БАИС представя:
Тема на броя:
Как да направим вълната за обновяване работеща?

Четете още:
Електронна платформа за търсене и прeдлагане на стажове и работа на сайта на БАИС
Продукти за защита на покривни елементи от SOUDAL
Винербергер представя първата онлайн платформа за покриви – All4Roof
Зелени градски покриви с малко помощ от ROCKWOOL
По-добро строителство със стъклена вата
Защо домът и офисът ви оказват влияние на вашите настроение и здраве
DECIBEL представя: MUTE SYSTEM – българският гигант в света на звукоизолациите
Решения за топлоизолация от MAPEI

В рубриката „Глобален поглед“ ще откриете:
Нови технологии и иновации в строителството през 2021 г.
Ползи от изграждането на къща от коноп

Акценти в секция „Новини от сектора в България“
Строителният сектор – в очакване на Архитектурно-строителна седмица
Близо 6,7 млрд.лв. инвестиции в страната предвижда проектът на Програма за развитие на регионите 2021 – 2027 г.

Тези и още новини от строителния бранш в България и Европа

Как да направим вълната за обновяване работеща?

План „Маршал“ за  сградите в ЕС в три прости стъпки от Питър Суитман. Стратегията на ЕС за вълна за обновяване призовава за енергийно ефективно обновяване на 35 милиона сгради през следващото десетилетие.

Новини от БАИС

Електронна платформа за търсене и предлагане на стажове и работа на сайта на БАИС

С оглед улесняване на връзката между студентите и бизнеса, БАИС предлага на сайта си електронна платформа. В нея могат да се публикуват обяви за вакантни позиции, както и автобиографии на кандидати за работа или стаж. 

Новини от членове на БАИС

Продукти за защита на покривни елементи от SOUDAL

Като един от пионерите и лидерите в строителната химия, Soudal е разработил серия от продукти, които да защитят, уплътнят или залепят всички видове покривни елементи здраво и надеждно.

Винербергер представя първата онлайн платформа за покриви – All4Roof

All4Roof (Всичко за покрива) е портал, който представлява един своеобразен онлайн център (дигитален HUB). В него е предоставена възможност сами да менажирате процесът на изграждане или ремонт на покрива от планиране до завършване. 

Зелени градски покриви с малко помощ от ROCKWOOL

Съвременните тенденции в архитектурата отделят голямо място на плоските покриви. И по тази причина ние в ROCKWOOL разполагаме с разнообразни продукти за изолация на плоски покриви. С продуктите от сериите Monrock, Hardrock и Dachrock можете да се запознаете в детайли, но идеята, която искаме да споделим се отнася повече до повърхността на тези покриви и тяхното зелено бъдеще.

По-добро строителство със стъклена вата

При строеж на къща всеки рано или късно се сблъсква с въпроса: “Каква е най-добрата изолация?”. Предлагат се различни материали, но за вътрешна изолация на къща стъклената вата е победител по всички основни параметри: монтаж и цена, изолационни свойства и статика, ресурси и емисии.

Защо домът и офисът ви оказват влияние на вашите настроение и здраве

Когато говорим за комфорт, кое е първото нещо, което Ви идва на ум? Лукс, плюшени столове или елегантен интериор? Малцина биха си помислили за офиса си. Причината за това е, че не познават алтернативното разбиране за комфорт.

DECIBEL представя: MUTE SYSTEM™ – българският гигант в света на звукоизолациите

MUTE SYSTEM™ е продукт, разработен и усъвършенстван в продължение на 4 години от собственика на DECIBEL – д-р. Цветан Недков. Характерната разлика между всички, досега съществуващи звукоизолационни системи и системата MUTE SYSTEM™ е нейната лесна инсталация без конструкция, малка дебелина и свръх ефективност.

Решения за топлоизолация от MAPEI

Топлоизолацията е включена в мерки, обхванати от правителствата в много страни, предлагащи данъчни облекчения за насърчаване на икономиите на енергия. Външната топлоизолационна система MAPETHERM е логичен съюзник, отговарящ на изискванията предвидени в тези инициативи, както от естетическа гледна точка, така и за  получаване на висок енергиен рейтинг.

Глобален поглед – нови продукти, решения и подходи

Нови технологии и иновации в строителството през 2021 г.

Иновациите и въвеждането на нови технологии, включително и в строителството, са не просто неизбежни, но и задължителни. Особено когато става въпрос за подобряване на процесите, безопасността, ефективността, та дори и за производителността при мащабни проекти.

Ползи от изграждането на къща от коноп

Конопът е енергийно ефективен строителен материал с малко въздействие върху околната среда и по-малък въглероден отпечатък в сравнение с други материали. Конопеният бетон хемпкрит (от англ. hemp – канабис, и concrete – бетон, цимент) се явява алтернатива на бетона.

Новини от сектора в България

Строителният сектор – в очакване на Архитектурно-строителна седмица

За 21-ва поредна година, от 12 до 15 май, строителният сектор ще открие своята професионална платформа за договаряне в Интер Експо Център. „Новата реалност създава много възможности“. Под това мото работи екипът на изложение Архитектурно-строителна седмица.

Близо 6,7 млрд. лв. инвестиции в страната предвижда проектът на Програма за развитие на регионите 2021-2027 г.

Инвестиции за близо 6,7 млрд. лв. по три основни приоритета предвижда проектът на Програма за развитие на регионите 2021-2027 г. Той е разработен от Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/.

Рубрика „Зелени къщи“

Зеленият покрив като шумо- и топлоизолация на сградата

В съвременния свят, в който проблемите с т.нар. градски топлинни острови, глобалното затопляне и климатичните промени, все повече вълнуват всички ни, изборът на зелен покрив или фасада е все по-чест. Към него прибягват както световните архитекти, така и частните инвеститори, решили да си построят нов дом.

Небостъргач с вертикална гора се издига в Тайпе

Разположена във финансовия квартал на столицата на Тайван, сградата с вертикална гора е създаден като „екосистема срещу глобалното затопляне и абсорбираща въглерод“. Небостъргачът ще включва приблизително 23 000 дървета, храсти и растения по етажите, балконите и терасите.