Изберете страница

Акценти на броя:

Брой №52 на Информационния бюлетин на БАИС представя:
Тема на броя:
“Обнови България – спести енергия!”

Четете още:
Мисията на Renovate Europe е да информира, че инвестициите в енергийно ефективно обновяване са най-бързият и ефективен начин да се излезе от кризата, предизвикана от COVID -19
Бързата замазка RÖFIX 973  пести време и пари
Системата Porotherm Profi Dryfix Extra – Чиста работа!
FIBRANgeo – продукти от каменна вата
Стратегия за устойчивост от Кнауф Инсулейшън
Репортаж за една нова фасада и малко повече….
Изолация по периметъра

В рубриката „Глобален поглед“ ще откриете:
Еврокомисията ще предложи задължителни енергийни стандарти за сградите
Еко строителни материали

Акценти в секция „Новини от сектора в България“
Хората няма да доплащат за саниране и по новата програма за енергийна ефективност
Форум Реал – Изложение и Конференция за строителство, иновации, недвижими имоти и инвестиции

Тези и още новини от строителния бранш в България и Европа

„Обнови България – спести енергия!“

Българското национално събитие „Обнови България – спести енергия!“ Организирано от БАИС с подкрепата на Камарата на строителите в България (КСБ) и ЕнЕфект като дигитална конференция се състоя на 29.10.2020 г. 

Новини от БАИС

Мисията на Renovate Europe е да информира, че инвестициите в енергийно ефективно обновяване са най-бързият и ефективен начин да се излезе от кризата, предизвикана от COVID-19

Изпълнителят директор на Българската асоциация за изолации в строителството (БАИС) и председател на секция „Изолации“ към Камарата на строителите в България (КСБ) инж. Йордан Николов бе гост на поредното издание на рубриката „Код Строител“.

Новини от членове на БАИС

Бързата замазка RÖFIX 973 – пести време и пари!

Подовете са естествено замислени като равна повърхност в сгради, по които обитателите се разхождат, понякога играят, седят или дори лежат. Простичко, нали? Съвременните строителни практики отдавна са доказали, че когато се строи с перспектива, се поставят високи изисквания към изграждането на пода.

Системата Porotherm Profi Dryfix Extra – Чиста работа!

Развитието на тухлите не спира и те еволюират непрестанно. Какво ни дава всяка една промяна и какво можем да спечелим при последната иновация със системата Porotherm Profi Dryfix Extra?

FIBRANgeo – продукти от каменна вата

FIBRANgeo е топлоизолация от каменна вата, изградена от естествени нишки и е 100% рециклируема. Произведена е в Гърция от минерали като базалт, доломит и боксит, суровини на повече от 200 милиона години.

Стратегия за устойчивост от Кнауф Инсулейшън

На 12 октомври Кнауф Инсулейшън обяви стартирането на новата си стратегия за устойчивост – За по-добър свят. Компанията е поела дългосрочни ангажименти, за да покаже как ще постигнат всяка устойчива цел.

Репортаж за една нова фасада и малко повече….

Срещу мен е новата фасада на дома им. Приветлив, мек цвят, „изпъната“, блестяща и си спомням първата й снимка – мрачна, сива, безлична  и надраскана с графити. С графити, без нова мазилка, но все пак Дом. 

Изолация по периметъра

Изолацията на тази част на сградата спомага за намаляване на топлинните загуби както при отопляваните, така и при неотопляваните помещения, разположени под земята.

Глобален поглед – нови продукти, решения и подходи

Еврокомисията ще предложи задължителни енергийни стандарти за сградите

Eвропейската комисия ще предложи задължителни минимални енергийни стандарти за вече построените сгради в Европейския съюз. Според проекта се предлага и най-малкото удвояване на темпото, с което ще се санират и обновяват жилищни и други сгради до 2030 г.

Еко строителни материали

Сградата е проектирана да бъде с изглед към парк Нелсън в квартал Уест Енд в града. Небостъргачът ще бъде висок 178 метра. Ще има 480 високо енергийно ефективни жилищни единици.

Новини от сектора в България

Хората няма да доплащат за саниране и по новата програма за енергийна ефективност

Хората няма да доплащат за саниране и по новата програма за енергийна ефективност. Ще има съфинансиране между 5 и 10%. Екипът на вицепремиера Томислав Дончев разработва четири варианта за неговото осигуряване.

Форум Реал – Изложение и Конференция за строителство, иновации, недвижими имоти и инвестиции

Първият виртуален „Форум Реал – Изложение и Конференция за строителство, иновации, недвижими имоти и инвестиции“ ще се проведе на 3, 4 и 5 декември 2020 г. Дигиталното събитие ще се състои под патронажа на Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

Рубрика „Зелени къщи“

Лек и веднага зелен: готова система за зелен покрив

Зеленият покрив предлага много повече от парче природа на покрива. Той помага за управлението на дъждовната вода и предпазва покрива. Съвременните системи могат бързо и лесно да бъдат инсталирани.