Изберете страница

Акценти на броя:

Брой №43 на Информационния бюлетин на БАИС представя:
Тема на броя:
“ВЪНШНИ КОМБИНИРАНИ ТОПЛОИЗОЛАЦИОННИ СИСТЕМИ (ETICS)”

Четете още:
БАИС отчете засилен интерес към обученията по Енергийна ефективност
Български обекти ще се състезават за най-добра европейска фасада в конкурса на Баумит
“Life Challenge 66” през 2020 г.
SOUDAL спечели наградата Superbrand
SIKA придобива ADEPLAST
URSA с участие в Международна конференция за фасаден инженеринг
Красиви и модерни фасади с декоративни фасадни панели от EPS

В рубриката „Глобален поглед“ ще откриете:
Къща от коноп
Облечени в каучук сгради

Акценти в секция „Новини от сектора в България“
МРРБ отпуска 18,7 млн. лв. за енергийна ефективност
Нови маркетингови възможности за развитие на бизнеса с устойчивите решения предлага seeSUSTAINec 2020

Тези и още новини от строителния бранш в България и Европа

 „ВЪНШНИ КОМБИНИРАНИ ТОПЛОИЗОЛАЦИОННИ СИСТЕМИ (ETICS)“

На 7 ноември 2019 г. Българска асоциация за изолации в строителството (БАИС) представи книгата на д-р инж. арх. Петар Николовски „ВЪНШНИ КОМБИНИРАНИ ТОПЛОИЗОЛАЦИОННИ СИСТЕМИ (ETICS)“. Събитието се осъществи в партньорство с Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране (КИИП).

Новини от БАИС

БАИС отчете засилен интерес към обученията по Енергийна ефективност

Обученията се проведоха през месец Ноември в Пловдив и Разград и са насочени към всички участници в инвестиционния процес. Целта на тези обучения е по-ефективното използване на инвестираните в ЕЕ обновяване средства, чрез по-добра подготовка на участниците.

Новини от членове на БАИС

Български обекти ще се състезават за най-добра европейска фасада в конкурса на Баумит “Life Challenge 66” през 2020 г.

28 български обекта, достигнали до финала на националното издание на Баумит „Фасада на годината 2018-2019“, имат шанс да достигнат до международния конкурс „Life Challenge 66“ през 2020 г. във Валенсия, Испания.

SOUDAL спечели наградата Superbrand

На 28 ноември 2019 г., в София за седми пореден път глобалната организация Superbrands връчи своите награди за отличен брандинг на водещи потребителски и бизнес марки на българския пазар на тържествена церемония в Sofia Event Center. Soudal спечели наградата Superbrand в категорията Бизнес марки Business-to Business.

SIKA придобива ADEPLAST

Акционерите на АДЕПЛАСТ АД решиха да продадат дружеството на швейцарската Sika Group AG /Сика Груп АГ/, важен играч на световния пазар на строителни химически материали. Тази транзакция изпълнява желанието на покойния Марчел Бърбуц, основателят на Adeplast.

URSA с участие в Международна конференция за фасаден инженеринг

На 16-ти ноември в София се проведе Петата Международна фасадна конференция, организирана от Етем. Професионалният глобален форум се състои на всеки две години. Той е фокусиран върху най-новите тенденции във фасадния инженеринг, устойчивостта и архитектурата.

Красиви и модерни фасади с декоративни фасадни панели от EPS

Декоративните фасадни панели предлагат интересна алтернатива на традиционните фасадни системи. Благодарение на множеството си преимущества, те се установяват като особено предпочитано решение за целите на проекти от частното и обществено строителство.

Глобален поглед – нови продукти, решения и подходи

Къща от коноп

Конопът, като строителен материал, е топлоизолационен, огнеупорен и екологичен. В резултат на това конопеното влакно, използвано като изолационен материал или тухла, може значително да намали емисиите на CO2 в строителния сектор.

Облечени в каучук сгради

Kаучукът не се приема за конвенционален строителен материал. Поне не в същата степен както дървесината, бетона или стъклото. Но каучукът все повече навлиза в интериорните подови настилки с необичаен цвят или яркост.

Новини от сектора в България

МРРБ отпуска 18,7 млн. лв. за енергийна ефективност

Те са за повишаване на енергийната ефективност в многофамилни жилищни и административни сгради в 28-те малки общини в страната. Размерът на средствата по процедурата може да бъде увеличен след одобрение на промени в програмата от Европейската комисия.

Нови маркетингови възможности за развитие на бизнеса с устойчивите решения предлага seeSUSTAINtec 2020

Организатор на seeSUSTAINtec е Виа Експо. Обединявайки три изяви с над 15-годишна история: ЕЕ и ВЕИ (енергийна ефективност и възобновяема енергия), Save the Planet (управление на отпадъци и рециклиране), Smart Cities (интелигентни градове), той  разширява обхвата на събитието с нов акцент – Чистота и качество на въздуха, значима тема, която вълнува всички.“

Рубрика „Зелени къщи“

Зелен парк на покрива на мола

Молът „Северна палата Ухан“ в Китай наскоро се прочу с новата си придобивка: тучен зелен парк на покрива. Той е достъпен за всички от нивото на земята, осигуряващ всевъзможни активни и пасивни пространства както за деца, така и за възрастни.

Добра идея: Ню Йорк си отглежда зеленчуци по покривите

Невероятни ферми на покрива в Ню Йорк превръщат дъждовната вода в зеленчуци, става ясно от видео на Световния икономически форум. Кадрите показват как на покривите на сгради в мегаполиса се отглежда храна, която задоволява нуждите на част от населението му.