Изберете страница

Акценти на броя:

Брой №42 на Информационния бюлетин на БАИС представя:
Тема на броя:
БАИС представя книгата “ВЪНШНИ КОМБИНИРАНИ ТОПЛОИЗОЛАЦИОННИ СИСТЕМИ (ETICS)

Четете още:
БАИС с участие в 14-та конференция “Фасилити Мениджмънт: Реализацията в България”
БАИС и ЕнЕфект успешно проведоха серия от обучения на тема: “Почти нулево-енергийни сгради”
Енергийната ефективност е акцента в новите обучения на БАИС
Баумит обявява победителите във “Фасада на годината 2018-2019”
Отвори врати новият завод на KNAUF INSULATION във Франция
Топлоизолационни плочи с наклон
Местност “КОЗЯК” в Сливен ще ухае на липа
SAINT-GOBAIN представи решение за изграждане и възстановяване на инфраструктурни проекти
Топлоизолация с каменна вата

В рубриката „Глобален поглед“ ще откриете:
Екологични строителни материали за изолация

Акценти в секция „Новини от сектора в България“
Архитектурно-строителна седмица 2020 отваря вратите си от 25 до 28 февруари
МРРБ показа как европейските инвестиции промениха градовете

Тези и още новини от строителния бранш в България и Европа

БАИС представя книгата „ВЪНШНИ КОМБИНИРАНИ ТОПЛОИЗОЛАЦИОННИ СИСТЕМИ (ETICS)“

Събитието ще се състои на 7 ноември 2019 г. от 10.00 ч. (с регистрация от 9.30 ч.) в заседателна зала на Камара на инженерите в инвестиционното проектиране /КИИП/ – гр. София, бул. “Хр. Смирненски” № 1 /вход откъм бул. Драган Цанков/.

Новини от БАИС

БАИС с участие в 14-та конференция “Фасилити Мениджмънт: Реализация в България”

В продължение на два дена на едно място се събраха български и европейски експерти в областта на фасилити мениджмънта. Над 130 професионалисти обсъдиха добри практики от дейността си, узнаха най-новите технологични решения в управлението и поддръжката на сгради.

БАИС и ЕнЕфект успешно проведоха серия от обучения на тема: “Почти нулево-енергийни сгради”

С обучителен семинар в град София на 29 октомври 2019 г. приключи серията от обучения на тема: “Почти нулево-енергийни сгради. Топлоизолация на ограждащите конструкции на съществуващи и нови сгради“”, организиран от „Българска асоциация за изолации в строителството“ (БАИС) и Център за енергийна ефективност ЕнЕфект през настоящата година.

Енергийната ефективност е акцента в новите обучения на БАИС

Българска асоциация за изолации в строителството (БАИС) продължава организирането на поредицата обучителни курсове по работа с „Ръководство за енергийно ефективно обновяване на ограждащите конструкции на сгради“ /ЕЕООКС/. През 2019 г. те ще се проведат през месец Ноември в градовете Пловдив и Разград.

Новини от членове на БАИС

Баумит обявява победителите във „Фасада на годината 2018-2019“

Конкурсът на Баумит „Фасада на годината“ се провежда за 16-ти пореден път. Основният му акцент е поставен върху последните тенденции във фасадните решения.

Отвори врати новият завод на KNAUF INSULATION във Франция

Новата производствена база отговаря на най-високите стандарти за най-добри устойчиви практики. Фабриката отваря 123 нови работни места. Тя ще осигурява годишна икономическа полза за региона от приблизително 20 милиона евро.

Топлоизолационни плочи с наклон

В практиката най-често се срещат два типа проекти за топлоизолиране на покривни конструкции – изграждане на покрив ново строителство и топлоизолиране на съществуващ покрив. Всеки един от тях се характеризира с индивидуални особености и специфики, с които изпълнителите трябва да се справят.

Местност „КОЗЯК“ в Сливница ще ухае на липа

Първото залесяване за сезон 2019, част от инициативата на RÖFIX България, се проведе на 12 октомври. В него участваха множество доброволци от партньорите и екипа на компанията, от жителите на Сливница, както и доброволци от други населени места в околността и от вътрешността на страната.

SAINT-GOBAIN представи решение за изграждане и възстановяване на инфраструктурни проекти

Компаниите  ADFORS и Weber, част от групата  Saint-Gobain, взеха участие в XII-тата Национална конференция по транспортна инфраструктура, организирана от Университета по архитектура, строителство и геодезия. Събитието се провежда под мотото „Пътна безопасност“.

Топлоизолация с каменна вата

Освен за външна топлоизолация на стени, каменната вата намира приложение и в подови и подпокривни изолации, в структурата на леки преградни стени, предстенни обшивки и вентилируеми фасади за изолиране на комини и тръбопроводи с висока температура.

Глобален поглед – нови продукти, решения и подходи

Екологични строителни материали за изолация

Напоследък все повече строители и собственици на жилища търсят нещо повече от отлични топлоизолационни характеристики на най-ниски цени. Те искат продукти, които не застрашават ограничените изкопаеми и минералните ресурси.

Новини от сектора в България

Архитектурно-строителна седмица 2020 отваря вратите си от 25 до 28 февруари

Юбилейното 20-о издание ще отвори вратите си от 25 до 28 февруари 2020 г. в Интер Експо Център. Международното изложение ще се фокусира върху устойчивия бизнес, тенденциите в строителния бранш, високите технологии, новите материали и визиите за бъдещето.

МРРБ показа как европейските инвестиции промениха градовете

С пъстро 3D mapping шоу по корпуса на стар автобус „Икарус“ Министерството на регионалното развитие и благоустройството представи по интерактивен начин как са се променили градовете благодарение на европейското финансиране по Оперативна програма „Региони в растеж“.

Първата сграда с почти нулево енергийно потребление отвори врати в БАН

Демонстрационен павилион с фасада от стъклопакети с циркулиращ воден поток беше официално открит в Научен комплекс 2 – БАН на бул. „Цариградско шосе” 72 в София. Той е разработен в рамките на проекта InDeWaG (“Industrial Development of Water Flow Glazing Systems”) с партньори от Германия, Испания и България.

Рубрика „Зелени къщи“

Класна стая със зелен покрив потапя децата сред природата

Разположено в средата на горския парк Грьонендал: неговата сграда се отваря от всички страни към парка. Така свежда до минимум своето въздействие върху околната среда, позволявайки на децата да се чувстват потопени сред природата.

Електроцентрала в Копенхаген със ски писта на покрива

Дaтcĸoтo apxитeĸтypнo cтyдиo ВІG зaвъpши eлeĸтpoцeнтpaлa в Koпeнxaгeн, Дaния. Интepecнoтo в cгpaдaтa e, чe нa пoĸpивa e изгpaдeнa изĸycтвeнa cĸи пиcтa, ĸoятo e oтвopeнa пpeз цялaтa гoдинa.