Изберете страница

Акценти на броя:

Брой №41 на Информационния бюлетин на БАИС представя:
Тема на броя:
Продължаващо обучение на тема: “Почти нулево-енергийни сгради: Топлоизолация на ограждащите конструкции на съществуващи и нови сгради”

Четете още:
Ново издание от поредицата специализирани видео-обучения
Групата SAINT-GOBAIN се ангажира с нулеви въглеродни емисси до 2050 г.
URSA TOUR 2019 приключи успешно
Ние сме оранжеви, но мислим зелено!
Комплексна система за хидроизолиране на баня в няколко стъпки
WEBER БЪЛГАРИЯ стартира промоционална кампания с много награди за добрите майстори
MAPELASTIC AQUADEFENSE – хидроизолация, готова за употреба

В рубриката „Глобален поглед“ ще откриете:
Архитектите трябва за забравят за бетона
Строителните отпадъци успешно могат да бъдат повторно използвани

Акценти в секция „Новини от сектора в България“
Индустрията може да постигне по-високи нива на безопасност и рентабилност
Още 14,5 млн. лв. за саниране на обществени и жилищни сгради

Тези и още новини от строителния бранш в България и Европа

Продължаващо обучение на тема „Почти нулево-енергийни сгради: Топлоизолация на ограждащите конструкции на съществуващи и нови сгради”

Българска асоциация за изолации в строителството (БАИС), Център за енергийна ефективност ЕнЕфект и КСБ – София организират продължаващо обучение на тема: „Почти нулево-енергийни сгради. Топлоизолация на ограждащите конструкции на съществуващи и нови сгради“. Семинарът ще се проведе на 29 октомври 2019 г. в зала № 311 на УАСГ.

Новини от БАИС

Ново на издание от поредицата специализирани видео-обучения

Новото видео-обучение е свързано с много актуалната напоследък тема за пожарна безопасност на сградите и измененията в Наредба № Iз-1971 от 29.10.2009 г. за строително-технически правила и норми за осигуряване на безопасност при пожар от 30.07.2018 г.

Новини от членове на БАИС

Групата SAINT-GOBAIN се ангажира с нулеви въглеродни емисии до 2050 г.

Saint-Gobain отговаря на призива за реални действия в посока ограничаване на климатичните промени. Призивът е на широка коалиция от представители на бизнеса, гражданското общество и лидерите на ООН. Целта на всички обединени страни е всеки да даде своя принос за ограничаване на глобалното повишение на температурата.

URSA TOUR 2019 приключи успешно

По време на колоездачната седмица бяха събрани 10 370 евро, като се продаваха продукти със зелена опаковка, както и км пробег. Сумата под формата на продукти URSA ще бъде дарена за изолиране на избрани обекти във всички страни, през които премина колоездачният тур – Словения, Хърватия и Сърбия.

Ние сме оранжеви, но мислим зелено!

RÖFIX стартира дългосрочна инициатива за залесяване с дръвчета, организирана съвместно с общините и с подкрепата на свои партньори и приятели. Заедно с партньори, клиенти, служители и техните семейства да създаде една нова, зелена площ, ново зелено петно на картата на всяка, отворена за тази инициатива Община.

Комплексна система за хидроизолиране и облицоване на баня в няколко стъпки

Без значение дали става въпрос за еднофамилна къща или апартамент в жилищна сграда, пред пространствата, които обитаваме стои една основна задача – те трябва да предлагат перфектни експлоатационни условия и здравословен климат. Едни от най-сериозните проблеми, застрашаващи комфортната среда в дома, се дължат на наличието на течове, остатъчна влага и негативните последици от тях.

WEBER БЪЛГАРИЯ стартира промоционална кампания с много награди за добрите майстори

Saint-Gobain Weber България стартира националната промоция „Лепи плочки, събирай плочки!“ в подкрепа на добрите майстори. Само от 2 септември до 15 ноември 2019 г., желаещите да се включат в промоцията, трябва да закупят продукти, участващи в кампанията, да изрязват и събират промоционални елементи и да ги изпратят в запечатан плик до офиса на компанията в гр. Костинброд.

MAPELASTIC AQUADEFENSE – хидроизолация, готова за употреба

Mapelastic AquaDefense e готова за употреба, много бързосъхнеща, еластична, течна мембрана за хидроизолация на вътрешни и външни помещения. Продуктът е с консистенция на  еднокомпонентна паста, която се използва за бърза хидроизолация във влажни помещения преди полагане на крайни настилки от керамика, камък или мозайка.

Глобален поглед – нови продукти, решения и подходи

Архитектите трябва да забравят за бетона

Бетонът, един от най-добре познатите материали в съвременното строителство, трябва да спре да бъде използван, предава британското онлайн списание Dezeen. Експерти и активисти на срещата на високо равнище в Лондон „Архитектурата на спешните случаи“ (The Architecture of Emergency) призовават съвременните архитекти да се борят с климатичните промени, като се откажат от влагането на бетон в проектите си.

Строителните отпадъци успешно могат да бъдат използвани повторно

За да се произведат бетонът, тухлите или мазилката, се използват големи количества суровини като чакъл, камъни и строителен пясък. Учените са разработили метод за филтриране на минералните строителни материали от строителните отпадъци, така че да могат да бъдат използвани повторно.

Новини от сектора в България

Индустрията може да постигне по-високи нива на безопасност и рентабилност

Съществуват редица възможности за постигане на по-високо ниво на безопасност, автоматизация и рентабилност на оборудване и сгради.“ – коментират организаторите от Виа Експо. „С провеждането на „БЕЗ аварии“ целим да привлечем вниманието към тази важна тема, като съберем специалисти, експерти и инвеститори за полезен диалог.

Още 14,5 млн. лв. за саниране на обществени и жилищни сгради

28 български общини ще имат достъп до 14,5 млн. лв. за енергийна ефективност на многофамилни жилищни и обществени сгради. Средствата се отпускат от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) чрез Оперативна програма “Региони в растеж” (2014-2020 г.) по мярката “Енергийна ефективност в периферните райони-3”.

По програми на МРРБ до сега в България са санирани над 2220 сгради

Създаването на Националния експертен съвет за координиране изпълнението на Националния план за сгради с близко до нулево потребление на енергия е от съществено значение, предвид централното място, което сградите заемат в политиката на Европейския съюз за енергийна ефективност след 2000-та година.

Рубрика „Зелени къщи“

BRITANICA Park School – училищна сграда от ново поколение

Сградата е проектирана по най-новите стандарти и е изградена според принципите за пасивна къща. Затова можем да дадем няколко аргумента: изградена е самостоятелна фотоволтаична система, водата е в изворно състояние, благодарение на специална технология и строителните материали са изцяло екосъобразни.