Изберете страница

Акценти на броя:

Брой №40 на Информационния бюлетин на БАИС представя:
Тема на броя:
Създадохме доброволен регистър на фирмите-изпълнителки на изолационни работи

Четете още:
Обучението на БАИС “Почти нулево-енергийни сгради” отчете засилен интерес и в Пловдив
Идентифициране на нови възможности за снабдяване в Източна Европа
EVERGUARD TPO бъдещето на синтетичните мембрани
Избери природата – минерална вата ECOSE технология за здраве и уют
Изолация възпрепятстваща мухъл, шум и високи сметки за отопление
Saint-Gobain обяви победителите от 15-тия международен студентски конкурс “MULTI COMFORT”
МЦ-Баухеми представя RD 1 UNIVERSAL
Връчиха наградите на студeнтския конкурс за проект на “Зална сграда”

В рубриката „Глобален поглед“ ще откриете:
Жилищна сграда се “разлисти” във Франция
Пожароустойчиви, зелени къщи от коноп, изградени като Lego

Акценти в секция „Новини от сектора в България“
Българският строителен сектор ще спечели от инвестиции в научноизследователска и развойна дейност
Антимонополната комисия установи картел от над 30 фирми по програмата за саниране

Тези и още новини от строителния бранш в България и Европа

Създадохме доброволен регистър на фирмите-изпълнителки на изолационни работи

Интервю на инж. Йордан Николов, Изпълнителен директор на Българска асоциация за изолации в строителството (БАИС) пред списание “Фасилитис”

Новини от БАИС

Обучението на БАИС „Почти нулево-енергийни сгради“ отчете засилен интерес и в Пловдив

След пилотното обучение през пролетта в София, обучителният семинар „Почти нулево-енергийни сгради: Топлоизолация на ограждащите конструкции на съществуващи и нови сгради“ отчете висок интерес и в Пловдив на 14 юни 2019 г. Обучението се организира от Българска асоциация за изолации в строителството (БАИС), Център за енергийна ефективност ЕнЕфект и Камара на строителите в България (КСБ) – ОП Пловдив.

Новини от членове на БАИС

Идентифициране на нови възможности за снабдяване в Източна Европа

Глобалният отдел по снабдяване на BASF провеждат широкообхватно пазарно проучване, за да идентифицират нови възможности за снабдяване. Портфолиото на BASF е организирано в шест сегмента: Химикали, Материали, Индустриални тешения, Повърхностни технологии, Изхранване и грижа и Решения за земеделието.

„EverGuard® TPO бъдещето на синтетичните мембрани“

Това беше мотото на проведената на 27 юни в сградата на УАСГ презентация пред архитекти, проектанти и инвеститори. Презентацията беше организирана от БМИ Икопал. За да обясни предимствата на материала, за лектор беше поканен д-р Кхалид Бакири, продуктов мениджър Синтетични мембрани на BMI Group – основен акционер на Икопал.

Избери природата – минерална вата с Ecose® технология за здраве и уют

Мръсният въздух – епидемията, за която не се говори достатъчно. Как да се предпазим с напълно естествена изолация от Кнауф Инсулейшън?

Изолация възпрепятстваща мухъл, шум и високи сметки за отопление

С все по-доброто уплътняване на жилищните помещения, често се стига до черни повърхности, най-често в ъглите. Появата на влага и последващо развитие на мухъл, са първите индикатори, че нашите конструкции са неподходящи от гледна точка на термична защита. Какво да правим?

Saint-Gobain обяви победителите от 15-тия международен студентски конкурс „Multi Comfort“

Повече от 2200 студента от 199 университета участваха в конкурса, насочен към инженерни и архитектурни специалности. 60 екипа от 34 държави пътуваха до Милано, за да презентират своите проекти по време на международния финал пред жури, съставено от представители на община Милано, архитекти и експерти.

МЦ-Баухеми представя RD 1 Universal

RD 1 Universal е иновативна реактивна хидроизолация, която не съдържа битум и е UV-устойчива! Тя е изключителна лесна за използване с множество приложения Може да се използва както за репарационни дейности, така и за площно приложение!

Връчиха наградите на студентския конкурс за проект на „Зална сграда“

На 13.06.2019 г. във фоайето на Университета по архитектура, строителство и геодезия се проведе седмия конкурс, организиран от катедра „Технология на архитектурата“ с подкрепата на Баумит България, за проект на „Зална сграда“ на студенти по архитектура в III курс.

Глобален поглед – нови продукти, решения и подходи

Жилищна сграда се „разлисти“ във Франция

Балконите се разнасят като листа от сградата L’Arbre Blanc, която Sou Fujimoto е завършил в Монпелие, Франция. Той е работил в сътрудничество с Nicolas Laisne, Dimitri Roussel и OXO Architectes. Според студията формата улеснява взаимодействието и насърчава жителите да прегърнат откритото.

Пожароустойчиви, зелени къщи от коноп, изградени като Lego

Зелените, конопени къщи изградени от компанията Just BioFiber приличат на гигантско Лего. Продуктът за тяхното изграждане е устойчив, с негативен въглероден отпечатък и осигурява значително предимство по отношение на бързината на строителство.

Новини от сектора в България

Българският строителен сектор ще спечели от инвестиции в научноизследователска и развойна дейност

Счита се, че строителният сектор в България е сред най-обещаващите икономически сектори, които се очаква да нараснат с 5,7% до 2020 г. Заетостта в строителството също следва положителна тенденция. Броят на заетите през тази година се очаква да нарасне с 3,2%, според Европейската обсерватория на строителния сектор.

Антимонополната комисия установи картел от над 30 фирми по програмата за саниране

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) установи след проверка, че над 30 компании участват в картел, целящ облагодетелстване от Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. В съобщение на сайта си антимонополната комисия уточнява, че е направила разследване по сигнал на кмета на Търговище Дарин Димитров.

Рубрика „Зелени къщи“

Еко-хотел в Калифорния е построен предимно от регенерирана дървесина

Този 39-стаен хотел в популярния калифорнийски градец Хийлдсбърг се гордее с конструкция от устойчиви, естествени материали и екологичен дизайн, спечелил сертификат LEED Gold. Входът на лобито е обвит в стъкло, докато стените и подовете са изработени от текстуриран и гладък бетон. Стомана и регенерирана дървесина са използвани в екстериора, за да създадат усещане за откритост и пространство и да разгърнат гледка към околните дървета и зеленина.