Изберете страница

Акценти на броя:

Брой №37 на Информационния бюлетин на БАИС представя:
Тема на броя:
БАИС и СБВПФ подписаха споразумение за партньорство

Четете още:
Пилотно обучение за почти нулево-енергийни сгради
БАИС с успешно представяне на “Архитектурно-строителна седмица” 2019 г.
Нова визия, конкурентни цени и запазени традиции в качеството
Изолация бижу!
Ефективна хидроизолационна система за защита на банята
Създаване на впечатляващ интериорен дизайн с плоскости за огъване RIGIPS
AUSTROTHERM Фасадни профили
Възстановяващи мазилки от КЬОСТЕР

В рубриката „Глобален поглед“ ще откриете:
Къща на 3D принтер, която се строи за 24 часа и струва $ 4000
Швейцария построи първата изцяло дигитална къща

Акценти в секция „Новини от сектора в България“
УАСГ и бизнесът си стиснаха ръце
Плащаме такса покрив всеки месец

Тези и още новини от строителния бранш в България и Европа

БАИС и СБВПФ подписаха споразумение за партньорство

На 11.03.2019 г. Българска асоциация за изолации в строителството (БАИС), представлявана от председателя на управителния съвет Диян Господинов и сдружение „Български врати, прозорци и фасади“ (СБВПФ) представлявано от председателя на управителния съвет Андон Тушев подписаха рамково споразумение за партньорство.

Новини от БАИС

Пилотно обучение за почти нулево-енергийни сгради

На 28 март 2019 г. Българска асоциация за изолации в строителството (БАИС) и Център за енергийна ефективност ЕнЕфект проведоха съвместен обучителен семинар на тема: „Почти нулево-енергийни сгради: Топлоизолация на ограждащите конструкции на съществуващи и нови сгради“.

БАИС с успешно представяне на „Архитектурно-строителна седмица“ 2019 г.

От 06 до 09 март Българска асоциация за изолации в строителството (БАИС) участва със свой щанд в строителното изложение „Архитектурно-строителна седмица 2019“ в Интер Експо Център. На посетителите бяха представени: основните насоки на дейността на асоциацията; събитията, които са планирани през 2019 г. – предстоящи обучения и семинари; както и двете специализирани издания на БАИС.

Новини от членове на БАИС

Нова визия, конкурентни цени и запазени традиции в качеството

„ПЛАСТИМО”АД вече 45 години предлагаме топлоизолационни плоскости от EPS. Качеството на предлаганите от нас продукти отговаря напълно на европейските стандарти в този сектор. Контролираме и спазваме стриктно плътността на произвеждания от нас EPS, като по този начин гарантираме на нашите клиенти, че получават точно това, за което плащат.

Изолация бижу!

През март 2019 г. УРСА пуска на пазара нов продукт в най-висококачествения сегмент. URSA GOLD (SF 32/Vk) е пакетиран в златна опаковка, която допълва визията на този първокласен продукт, част от широката гама на компанията. Това e топлоизолационен материал, доставян под формата на ролка, която е едностранно каширана със златисто-жълт стъклен воал за постигане на по-равна повърхност и по-голяма стабилност и твърдост при вграждане.

Ефективна хидроизолационна система за защита на банята

В ролята си на едно от доказалите се на пазара универсални хидроизолационни решения, ХИДРОЗОЛ® FLEX PRO 2-K намира приложение при изпълнението на хидроизолационната защита на редица помещения в многофамилни и офис сгради, хотели, ваканционни комплекси и обществени площи. Ефективното действие на двукомпонентната хидроизолация позволява образуването на здрава и непрекъсната мембрана, предпазваща строителната конструкция от агресията на постоянната влага.

Създаване на впечатляващ интериорен дизайн с плоскости за огъване RIGIPS

Плоскостите Rigitone се изработват с кръгли или квадратни отвори, с различни размери и конфигурации – равномерни, неравномерни и разпръснати. Обратната страна на плоскостите е покрита с акустичен воал от нетъкан текстил с черен цвят. Лицевата повърхност на плоскостите не е обработена и след монтажа може да се боядисва в съответствие с архитектурния проект и желанието на инвеститора.

AUSTROTHERM Фасадни профили

Фасадните профили могат да бъдат използвани за различни цели. С тях лесно и изгодно се реализират нетрадиционни форми във фасадното оформление на модерните сгради, придава се класическо излъчване в характерния старинен стил на новото строителство или се санират стари сгради без да се нарушава автентичния им облик.

Възстановяващи мазилки от КЬОСТЕР

Мазилките са едни от най-често използваните материали в строителството в световен мащаб. Те се използват за разнообразни цели. Дали става въпрос за вътрешни или външни помещения, за подготовка на повърхността, за предпазен слой върху изолацията, за цветови дизайн или за ремонтиране на сградата – всяка сфера на приложение има свои собствени изисквания към мазилката.

Глобален поглед – нови продукти, решения и подходи

Къща на 3D принтер, която се строи за 24 часа и струва $ 4000

Домовете, направени на 3D принтер представляват най-новата вълна в строителството, но те не винаги са евтини или лесни за изграждане. През март New Story, жилищна нестопанска организация със седалище в Сан Франциско, и Icon, строителна технологична компания, която проектира 3D принтери, се противопоставиха на тези стереотипи, като направиха малък дом от $10 000 за 48 часа.

Швейцария построи първата изцяло дигитална къща

DFAB House, проект на изследователи от ETH Zurich, Швейцарският федерален технически институт, е първата в света изцяло дигитално проектирана и построена къща. Тя бе открита в края на миналия месец. Триетажната сграда е изградена върху покрива на изследователския институт NEST в Дюбендорф.

Новини от сектора в България

УАСГ и бизнесът стиснаха ръце

Какви са реалните приложения на дигитализацията в строителството бе дискутирано във вторник, 26-ти март, на събитие от поредицата „Лидерите, които строят“. Обсъдени бяха и други актуални теми за дигитализацията в строителството. Например, вече можем да се сдобием с 3D принтер дори от електронните хипермаркети.

Плащаме такса покрив всеки месец

Парите за ремонт на покрива да се събират като част от таксата за входа и това да се прави постоянно, а не само при нужда от ремонт. Това е едно от предложенията за промени в Закона за управление на етажната собственост, които граждани и организации подават на сайта на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

5 млрд. евро ще бъдат инвестирани до 2020 г. за развитие на българските региони

Средствата са за строеж и рехабилитация на пътища, гранични контролно-пропускателни пунктове, ремонт на училища и здравни заведения, саниране на жилищни сгради, мерки за защита от наводнения, развитие на стопанства и предприятия, обновяване на градската среда и селата, насърчаване на туризма и др.

Пътната карта на строителния сектор – АРХИТЕКТУРНО-СТРОИТЕЛНА СЕДМИЦА

Четири дни. Компании – участници от два континента, обстановка за изграждане на устойчив бизнес и професионални съпътстващи събития, посветени на високите технологии, новите материали, законодателството и визиите за бъдещето. От 6 до 9 март всичко това ни предложи професионалната платформа за строителния бранш – АРХИТЕКТУРНО-СТРОИТЕЛНА СЕДМИЦА 2019.

Рубрика „Зелени къщи“

Крайбрежен дом е обвит с дървени екрани за естествен контрол на климата

Да живееш в крайбрежна вила изглежда романтично и прекрасно. Там обаче постоянно духа силен вятър. Затова тази вила на брега при Санта Барбара, Калифорния, е обвита с дървени екрани, а един голям оберлихт изпълва вътрешното пространство с естествена слънчева светлина. Така пространството в дома е сияйно и приветливо, но защитено от океанските ветрове.