Изберете страница

Акценти на броя:

Брой №35 на Информационния бюлетин на БАИС представя:
Тема на броя:
Нови 33 млн. лева за енергийна ефективност

Четете още:
БАИС с участие в “Архитектурно-строителна седмица” 2019 г.
Иновации! Дигитализация! Кръгова икономика!
Ново от SOUDAL
Технология DOUBLE DRY – двойна защита за фасадата
За трета поредна година WEBER България е партньор на bTV в сбъдването на мечти чрез социалния проект “Бригада нов дом”
Създаване на впечатляващ интериорен дизайн с плоскости за огъване RIGIPS
Защитете вашата фасада от водата с фасадни импрегнанти и бои от КЬОСТЕР
Sika® & Tricosal® – водоспиращи ленти за дилатационни и конструктивни фуги

В рубриката „Глобален поглед“ ще откриете:
Пет екологични алтернативи за изолация за дома
Иновативна полиуретанова изолация от Австрия

Акценти в секция „Новини от сектора в България“
Строително завръщане с нови мащаби от 6 до 9 март в Интер Експо Център
Онлайн платформа за прилагане на правилата за пожарна безопасност
Нови ресурсно ефективни решения достигат по-бързо до пазара
България е на четвърто място в ЕС по спад на строителната продукция

Тези и още новини от строителния бранш в България и Европа

Нови 33 млн. лева за енергийна ефективност

Нови близо 33 млн. лв. ще бъдат инвестирани от Министерството на регионалното развитие и благоустройството чрез Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. в мерки за енергийна ефективност в 32 проекта на 19 български общини. Проектите са одобрени по процедура „Енергийна ефективност в периферните райони-2“ по приоритетна ос 2 на европейската програма.

Новини от БАИС

БАИС с участие в „Архитектурно-строителна седмица” 2019 г.

За поредна година Българска асоциация за изолации в строителството (БАИС) е официален партньор на изложението. Асоциацията ще има свой щанд, на който ще бъдат представени основните насоки на дейността на БАИС, както и събитията, които са планирани през 2019 г.

Новини от членове на БАИС

Иновации! Дигитализация! Кръгова икономика!

Xella Group определи трите водещи тенденции в строителната индустрия: иновации, дигитализация, кръгова икономика.Като част от програмата на BAU 2019 компанията организира Xella Digital Forum на тема ‘‘Quo vadis, construction industry? Construction in 2025’’ (Къде отива строителната индустрия? Строителството през 2025). Събитието послужи като възможност да се представят и обсъдят очакванията за развитието на сектора, като дигитализацията и строителните материали за бъдещите конструкции.

Ново от SOUDAL !!!

Към широката си гама от зимни продукти Soudal за първи път добави и един от своите топ продукти – пистолетния вариант на полиуретановото лепило Soudabond Easy. Благодарение на своята формула то постига същите резултати и ефикасност дори при минусови температури.

Технология DOUBLE DRY – двойна защита за фасадата

За предотвратяване на подобни проблеми формулите на силиконовите и силикат-силиконовите мазилки и бои Ceresit от Henkel са подсилени с технология Double Dry за двойна защита:

  1. Мазилките и боите са хидрофобни и изключително устойчиви на проникване на вода.
  2. Изсъхват много по-бързо, благодарение на идеалната паропроницаемост.

За трета поредна година WEBER България e партньор на bTV в сбъдването на мечти чрез социалния проект „Бригада Нов дом“

Вярна на мотото си „С грижа за Вас“ (We care), Weber България за пореден път декларира с подкрепата си своето желание да помага на хора в нужда. Като част от предаването, компанията предоставя материали и ноу-хау, за да съдейства максимално за качествения ремонт на жилищата им. През 2019 г., отговорната мисия на предаването е да помага на самотни майки и техните деца.

Създаване на впечатляващ интериорен дизайн с плоскости за огъване RIGIPS

Всеки, който иска да изгражда по модерен начин и да проектира пространствата с минимални усилия, има необходимост от съвременни строителни материали и системи, които могат да бъдат гъвкаво оформени. Иновативни продукти, на гипсова основа, осигуряват свеж бриз в интериорния дизайн. Прилагането на смели дизайнерски идеи се улеснява от използването на гъвкави специализирани гипсови плоскости, като например плочите Glasroc F 6mm от Rigips.

Защитете вашата фасада от водата с фасадни импрегнанти и бои от КЬОСТЕР

Системите Кьостер за защита на фасади предпазват зидарията и бетона от проникването на вода в течно състояние (дъждовни води, конденз), като в същото време водните пари преминават през  фасадата. По този начин се избягва дългосрочното увреждане вследствие на влагата.

Sika® & Tricosal® – водоспиращи ленти за дилатационни и конструктивни фуги

Когато говорим за водоплътност, именно фугите са елементите, на които следва да се обърне специално внимание. Обикновено, това са местата, където се появяват първите течове, предизвикани от повърхностни и/или подпочвени води. Правилното проектиране и старателното изпълнение на дилатационните и конструктивните фуги е от съществено значение за цялостната функционалност и експлоатационна пригодност на сградите и съоръженията, като спестяват много бъдещи неприятности и скъпи ремонти.

Глобален поглед – нови продукти, решения и подходи

Пет екологични алтернативи за изолация за домa

Изолацията е важна част от всеки съвременен дом. Тя запазва топлината през зимата и хлада през лятото – намалява разходите за отопление и охлаждане през цялата година.

Иновативна полиуретанова изолация от Австрия

Благодарение на високите си изолационни качества полиуретанът се счита за един от най-висококачествените изолационни материали, който има много предимства. Едно от тях е, че благодарение на идеалния му изолиращ ефект, материалът позволява създаване на много тънки структури с малка дебелина на изолацията, а така съответно се осигурява повече жизнено пространство.

Новини от сектора в България

Строително завръщане с нови мащаби от 6 до 9 март в Интер Експо Център

Началото на годината е време за оценки, равносметки и отчитане на тенденциите, които пазарът ще следва през следващите 12 месеца. С развиването на новата си концепция очевидно 2019 г. ще бъде годината на ренесанса за най-голямото бизнес събитие за сектора на строителството в България – АРХИТЕКТУРНО-СТРОИТЕЛНА СЕДМИЦА.

Онлайн платформа за прилагане на правилата за пожарна безопасност

За да внесат яснота и да спестят потенциални проблеми на занимаващите се със строителни обекти, екип от български експерти разработи специална онлайн платформа с интерактивна законодателна база за изискванията към строителните продукти, свързани с пожарната безопасност и каталог с фирми, предлагащи такива продукти.

Нови ресурсно ефективни решения достигат по-бързо до пазара

В тазгодишното изложение на Виа Експо EE & ВЕИ (16-18 април, 2019, София) ще участват фирми от Австрия, България, Германия, Италия, Швейцария, Чехия и Холандия. Изявата ще помогне за по-бързата пазарна реализация на иновативни решения в областта на енергийната ефективност и възобновяемата енергия.

България е на четвърто място в ЕС по спад на строителната продукция

България е на четвърто място в ЕС по най-голям спад на строителната продукция на годишна база през ноември, става ясно от данните на европейската статистическа служба Евростат. Строителната продукция в страната ни е намаляла с 1,8%, след като нарасна с 2% през октомври.

Рубрика „Зелени къщи“

Фасада пречиства въздуха като 500 дървета

Тази нова сграда в Ню Йорк ще почиства въздуха на града. 570 Broome, проектиран от Tahir Demircioglu от Builtd, ще бъде обвит с нов фасаден материал, който използва слънчевата светлина, за да превърне замърсяващите агенти в сол и водни пари. Самопочистващият се екстериор ще има същото въздействие, ако махнем около 2 000 автомобила от пътищата за една година или на 500 дървета в гората.