Изберете страница

Акценти на броя:

Брой №33 на Информационния бюлетин на БАИС представя:
Тема на броя:
Специализирани видео-обучения – съвместна инициатива на БАИС и КАБ

Четете още:
Конференция в УАСГ представи резултатите от европейския проект Train-to-NZEB
Саниране с качествена топлоизолация от “ПЛАСТИМО” АД
Декоративни системи за подове и стени на основата на микроцимент SIKA EMOTIONFLOOR
Готова ли е фасадата на нашето жилище за тежките зимни месеци
Класиране FIT на хидроизолационните покривни материали

В рубриката „Глобален поглед“ ще откриете:
Устойчивост на вятър на битумните керемиди
“Тухли” от рециклирано стъкло с номинация за награда

Акценти в секция „Новини от сектора в България“
Няколко изложения със сходна тематика – Интер Експо Център – 6-9 март 2019 г.
Интересът към енергоспестяващи решения и автономни енергийни системи нараства

Тези и още новини от строителния бранш в България и Европа

Специализирани видео-обучения – съвместна инициатива на БАИС и КАБ

Видео-обученията запознават потребителите с последните новости, като изложената информация съдържа синтезирано обобщение на най-важните изисквания и детайли при изпълнението на хидроизолационните и топлоизолационните системи. При представянето на материалите стремежът на екипа беше изчерпателно и професионално да представи наличната информация, като същевременно е използван достъпен стил.

Новини от БАИС

Конференция в УАСГ представи резултатите от европейския проект Train-to-NZEB

На тази конференция Българска асоциация за изолации в строителството (БАИС) представи резултатите от проведените през 2017 г. и 2018 г. обучения за работа с „Ръководство за енергийно ефективно обновяване на ограждащите конструкции на сгради“ /ЕЕООКС/.

Новини от членове на БАИС

Саниране с качествена топлоизолация от „ПЛАСТИМО” АД

Фирмата следва най-новите световни технологии и се стреми да предлага на своите клиенти нови продукти. Такъв иновационен продукт e Plastimo EPS-Neo, произвеждан за първи път в България. Произвежда се от суровината Neopor®, разработка на  концерна BASF.

Декоративни системи за подове и стени на основата на микроцимент SIKA® EMOTIONFLOOR

Скучната монотонност на повърхностите е вече минало. Системата Sika® EmotionFloor превръща подовите и стените повърхности в изкуство и предлага творчески решения за архитекти, строители и декоратори, целящи постигане на индивидуална атмосфера със силно въздействие в публични или частни пространства.

Готова ли е фасадата на нашето жилище за тежките зимни месеци?

Фасада с нарушена функционалност или липса на топлоизолация вещае трудно поддържане на приятния климат в помещенията и далеч по-високи сметки за отопление. По-бързото изстиване на дома и невъзможността за задържане на генерираната енергия в помещенията прави тяхното обитаване далеч по-дискомфортно.

Класиране FIT на хидроизолационните покривни материали

Независимо, че посочените до тук характеристики обхващат повечето от основните въздействия, на които са подложени хидроизолациите, то те не са достатъчни, за да се отговори еднозначно на въпроса – кой материал е най-подходящ за конкретен обект с конкретни експлоатационни изисквания. Затова като допълнение към изброените характеристики в страните от ЕС преди 25 години се въвежда класиране на покривните хидроизолационни мушами FIT, свързано с годността им за употреба.

Глобален поглед – нови продукти, решения и подходи

Устойчивост на вятър на битумните керемиди

За разлика от покривните системи на база на огъваеми мушами, които са проектирани за устойчивост на вятъра въз основа на натоварващо съпротивление, покривните системи от битумни керемиди се класифицират на базата на скоростта на вятъра. Има два стандарта, които определят методи за изпитване на устойчивост на вятър, приложими за покривните системи от битумни керемиди.

„Тухли“ от рециклирано стъкло с номинация за награда

Проектът Re3 от Telesilla Bristogianni и Faidra Oikonomopoulou от Технологичния университет в Делфт в Холандия, е нова строителна система, състояща се от сглобяеми стъклени блокове, изработени от отпадъчно стъкло.

Новини от сектора в България

Българска строителна седмица – 6-9 март 2019 г.

Изграждането на успешен бизнес в сферата на строителството е пряко свързано със създаването на професионални контакти и проследяването на всички тенденции. Затова за 19-та поредна година представителите на сектора от България и чужбина ще се съберат на изложение СТРОИТЕЛНА СЕДМИЦА.

Интересът към енергоспестяващи решения и автономни енергийни системи нараства

EE & ВЕ и Smart Cities е една от утвърдените изяви в Югоизточна Европа и единствената у нас във формат ”изложение – конференция” за енергийна ефективност, възобновяема енергия и интелигентните градове (сгради, транспорт, градска среда). Тя ще се проведе от 16-ти до 18-ти април 2019, в София. 

МPPБ работи върху нова жилищна стратегия

Министерството на регионалното развитие и благоустройството разработва проект на новата жилищна стратегия. Целта е подобряване на механизмите за по-ефективно управлението на етажната собственост и създаване на стимули за подобряване на енергийната ефективност в жилищните сгради.

Рубрика „Зелени къщи“

Тъмна и влажна австралийска къща се превръща в устойчив, слънчев дом

Някога студена, мрачна и влажна, тази къща с тераса в Норткоут, Виктория, е преродена в оживено и гостоприемно жилище с акцент върху градинарството. Ремонтирана и разширена със скромните 22 допълнителни квадратни метра пространство, „Къщата на Джил“ е светло и просторно обиталище след сериозен ремонт на старата постройка на това място.