Изберете страница

Акценти на броя:

Брой №32 на Информационния бюлетин на БАИС представя:
Тема на броя:
БАИС учреди регистър на фирми – изпълнители на изолационни работи

Четете още:
Обучения на БАИС за работа с Ръководството за енергийно ефективно обновяване на ограждащите конструкции на сгради
Член на БАИС с участие в Building Innovation Forum 2019
Ноември – месец на отоплението и покрива в ТОПЛИВО АД
Стартира 15-тият международен студентски конкурс Multi Comfort 2019
WEBER България представи първата по рода си инсталация за демонстриране на топлоизолационни системи в магазините на HomeMax
Austrotherm Фасадни профили – неповторим облик за фасадата на вашия дом
КлимаУайт – новата бяла мазилка от БАУМИТ за вътрешно приложение, с по-голямо количество вар
Cementex – фибро-циментови плоскости
“BAUFEST RÖFIX И ПРИЯТЕЛИ” събра на едно място майсторите от цялата страна
ТЕРМОКАЛКУЛАТОР от МАРИСАН – професионалният асистент в планирането на топлоизолационната система
ТЕХНОПАНЕЛ достави панели за изграждане на предприятие край Разлог

В рубриката „Глобален поглед“ ще откриете:
Конопът е чудесен материал за изолация
Великобритания забранява използването на горими материали за фасади на нови високи сгради

Акценти в секция „Новини от сектора в България“
Устойчива енергия и интелигентни градове – 16-ти – 18-ти април 2019 Виа Експо
Какви са решенията за ускорена дигитализация в строителството

Тези и още новини от строителния бранш в България и Европа

БАИС учреди регистър на фирми – изпълнители на изолационни работи

На 18 октомври 2018 г. в УАСГ се състоя среща на фирми, изпълнители на изолационни работи, за учредяване на Браншови регистър на изпълнители на изолационни работи /БРИИР/ към БАИС.

Новини от БАИС

Обучения на БАИС за работа с Ръководството за енергийно ефективно обновяване на ограждащите конструкции на сгради

Обученията се проведоха през октомври в София и Варна и са насочени към всички участници в инвестиционния процес: архитекти, инженери-проектанти, изпълнители на проекти по енергийно ефективно обновяване на сгради, консултанти – упражняващи строителен надзор, специалисти от държавната и общинската администрации, ангажирани с процесите на енергийно ефективното обновяване, управители и мениджъри на асоциации на етажната собственост.

Член на БАИС участва в Building Innovation Forum 2018

Годишната конференция Building Innovation Forum, организирана от Градът Медиа Груп, се проведе на 27 септември в Sofia Event Center. Той предостави платформа на водещи професионалисти в проектирането и реализацията на мащабни сградни проекти да споделят важни тенденции и добри практики по актуални за индустрията теми.

Новини от членове на БАИС

Ноември – месец на отоплението и покрива в Топливо АД

Eсента вече е тук, а зимата чука на вратата. Време е да помислим за топлината и комфорта на дома ни.През месец ноември Топливо АД организира есенна акция – предлага на своите клиенти избрани отоплителни материали и продукти за покрива на специални и атрактивни цени.

Стартира 15-тият международен студентски конкурс Multi Comfort 2019

Целта на студентския конкурс на Saint-Gobain, започнал през 2004 г., е да създава проекти базирани на принципите и концепцията за Multi Comfort, устойчивото развитие и енергийната-ефективност: оптимална интериорна среда, осигуряваща необходимото ниво на свеж въздух, както и термален, визуален и акустичен комфорт.

Weber България представи първата по рода си инсталация за демонстриране на топлоизолационни системи в магазините на HomeMax

Като част от партньорството си с HomeMax – една от най-големите вериги магазини от типа „Направи си сам“ в България, Weber създаде инсталация, представяща системите за топлоизолация и различни фасадни решения.

Austrotherm Фасадни профили – неповторим облик за фасадата на вашия дом

Старите майстори са използвали различни похвати и материали, за да придадат характерен и уникален външен вид на сградите. Някога изработвана от камък, цименто-пясъчен разтвор или гипс, днес декорацията по фасадите може да стане много по-лесно с фасадните профили на Austrotherm.

КлимаУайт – новата бяла мазилка от БАУМИТ за вътрешно приложение, с по-голямо количество вар

Продуктът Баумит КлимаУайт е олекотена, естествено бяла мазилка на варова основа, създадена със специфична зърнометрична крива, която оптимизира порьозността. Така, освен че притежава отлична паропропускливост, микропорестата структура на мазилката гарантира бързото абсорбиране на значителни количества влага от въздуха, задържането й и освобождаването й обратно към помещенията, когато влажността на околния въздух в тези помещения намалее.

Cementex – фибро-циментови плоскости

Cementex са произведени по най-съвременна технология и гарантират отлична здравина и влагоустойчивост. Това е гаранция за всички проектанти и строители за дълга експлоатация на строителните системи, изграждани с Cementex – предстенни обшивки с голяма височина, като основа за керамични покрития; външни фасадни системи; помещения, изложени на екстремна влажност, като SPA центрове, басейни и др.

„BAUFEST RÖFIX И ПРИЯТЕЛИ“ събра на едно място майсторите от цялата страна

За първи път компания от строителния бранш организира фест с подобен мащаб, който да събере на едно място един толкова важен сегмент от строителството, който често бива пренебрегван и неразбран – майсторите.Екипът на RÖFIX има друга гледна точка по темата: ние ценим майсторлъка, за нас майсторите често са нашето вдъхновение, а техните креативност, трудолюбие и професионализъм са достойни за уважение.

ТЕРМОКАЛКУЛАТОР от МАРИСАН – професионалният асистент в планирането на топлоизолационната система

Инвестициите на МАРИСАН в разработване на софтуерна услуга със свободен достъп дават своя резултат – на лице е мощен софтуерен асистент, съобразен до най-малкия детайл с всички топлотехнически особености и характеристиките на отделните строителни материали, както и продуктовите и системни решения, които компанията предлага на пазара.

Технопанел достави панели за изграждане на предприятие край Разлог

Обектът е направен със средства по европейска програма за развитие на селските райони и представлява предприятие за преработка на плодове. Застроената площ е приблизително 7000 кв.м., като има около 3000 кв.м. хладилни помещения и камери за шоково замразяване с дебелина на панелите 200 мм.

Глобален поглед – нови продукти, решения и подходи

Конопът е чудесен материал за изолация

Новите форми на изолация могат да помогнат за намаляване на отпадъците и подобряване на топлинния комфорт в нашите сгради. Използването на коноп е добра идея, ако искате да направите дома си по-устойчив, и не е трудно.

Великобритания забранява използването на горими материали за фасади на нови високи сгради

Това решение идва, след като правителството на Великобритания проведе консултации за „забрана на използването на горими материали по външните стени на високи жилищни сгради”.

Новини от сектора в България

Устойчива енергия и интелигентни градове – 16-ти – 18-ти април 2019 г. – Виа Експо

За 14-та поредна година Виа Експо организира от 16-ти до 18-ти април 2019 г. в София  ЕЕ & ВЕSmart Cities – първото и единственото у нас бизнес събитие във формат изложение – конференция, посветено на устойчивата енергия и интелигентните градове.

Какви са решенията за ускорена дигитализация в строителството?

Това е една от най-важните теми днес, защото спирачката в дигитализацията на строителството са трудностите в комуникацията между участниците в проектирането и строителството.

Рубрика „Зелени къщи“

Къща със златен сертификат LEED за енергийна ефективност

Сертифицираната с най-високата степен на устойчивост LEED Gold къща, разположена на площ от 5500 кв. м., черпи възобновяема енергия от термопомпа в земята и има много ниско енергийно потребление благодарение на използваните при строежа високоефективни, енергийно спестяващи строителни системи.