Изберете страница

Основни акценти на броя

Брой №29 на Информационния бюлетин на БАИС представя:

Тема на броя:
БАИС проведе успешно кариерно събитие за студенти

Четете още:
БАИС пуска електронна платформа за търсене и предлагане на стажове и работа
БАИС с успешен обучителен курс по „Мениджмънт на подизпълнителската фирма“

В рубриката „Глобален поглед“ ще откриете:
Първата сертифицирана от Британския съвет по акредитация изолация за инвертни покриви
Съветът на ЕС прие обновената директива за енергийна ефективност на сградите

Акценти в секция „Новини от сектора в България“
Програмата за саниране ще продължи по нови правила
Финансиране на енергийно ефективно обновяване на сградите в България

Тези и още новини от строителния бранш в България и Европа

Speed Interview – кариерно събитие на БАИС за студенти

С много въодушевление, позитивизъм и любопитство премина събитието “Speed Interview”, което с нестандартния си формат „бързи интервюта“ с потенциални работодатели в сектора на изолациите създаде пряк контакт между студентите и бизнеса и представи различни и гъвкави възможности за стаж и работа за младите специалисти.

Новини от БАИС

БАИС пуска електронна платформа за търсене и предлагане на стажове и работа

Разбирайки необходимостта от качествени професионалисти, БАИС работи за постигане на ефективно медиаторство между студенти и млади специалисти в областта на строителството и фирмите в бранша.

БАИС с успешен обучителен курс по „Мениджмънт на подизпълнителската фирма“

В контекста на кампанията си за подпомагане на изпълнителите на изолационни работи на 10.05.2018 г. „Българска асоциация за изолации в строителството“ (БАИС) проведе обучителен курс по „Мениджмънт на подизпълнителската фирма“.

Новини от членове на БАИС

Член на БАИС с награда EMAS 2018 на Европейската Комисия

На 28 май в Брюксел проектът за жилищна сграда на инж. Орлин Илиев, член на „Българска асоциация за изолации в строителството“ (БАИС), взе наградата в раздел “Най-ефективна практика за спестяване на енергия” във второто издание на наградите за устойчиво развитие на Европейската комисия.

КЬОСТЕР ТУРБО-Система за бързи поправки на бетонови повърхности, подложени на тежки натоварвания

KOSTER BAUCHEMIE AG разработи допълнение към богатата гама продукти КЬОСТЕР за ремонтиране на бетона. Става въпрос за система, която освен, че се втвърдява за изключително кратко време, също така и набира много бързо висока якост, което я прави особено подходяща за спешни ремонти на малки и средноголеми площи, подложени на високи натоварвания.

Баумит откри новата си офис сграда

На 14.05.2018 г. в град Елин Пелин Николай Бъчваров – управител на Баумит България ЕООД и Ивайло Симеонов – кмет на гр. Елин Пелин откриха новата офис сграда на Баумит България, намираща се също в централата на фирмата.

Четиринадесети конкурс за курсов проект с Баумит Топлоизолационна система в УАСГ

За четиринадесети път Баумит България, съвместно с катедра “Строителни материали и изолации”, проведе конкурс за изготвяне на курсов проект по топлоизолиране на сгради за студентите от трети курс по специалността “Строителство на сгради и съоръжения”.

Глобален поглед – нови продукти, решения и подходи

Съветът на ЕС прие обновената директива за енергийна ефективност на сградите

На 14.05.2018 г. Съветът на ЕС прие обновената директива за енергийна ефективност на сградите. Два члена от нея изискват от страните членки да вземат под внимание пожарната безопасност при реновирането на сгради.

Патент на Tesla разкри как “керемиденият” ѝ покрив прави ток

Компанията Tesla създаде революционни керемиди за покрив, които генерират ток от слънчевата топлина. Покривът от тези керемиди прави ненужни отделните соларни панели, постигайки 98% от ефективността им.

Калифорния ще е първият щат, изискващ соларни панели върху новите домове

Калифорния ще изисква соларни панели върху новите домове от 2020 г. Това е първата подобна мярка в САЩ и е опит да се намалят емисиите парникови газове, пише Guardian.

Първата сертифицирана от Британския съвет по акредитация изолация за инвертни покриви

Британската компания Jablite е разработила първата изолация за инвертни или защитени мембранни покриви, сертифицирана от Британския съвет по акредитация (BBA). Тази уникална конична изолация за инвертни покриви осигурява дренаж по индивидуален проект, избягвайки необходимостта от замазка.

Новини от сектора в България

Програмата за саниране ще продължи по нови правила

Програмата за саниране на жилищни сгради, която досега беше безплатна за собствениците, ще продължи, но вече с тяхно финансово съучастие.

Финансиране на енергийно ефективно обновяване на сградите в България

Един от основните въпроси, засегнати по време на събитието, бe финансирането на енергийно ефективното обновяване на сградите в България.

Общините – основният фактор за развитието на енергийната ефективност

Преодоляването на енергийната зависимост и все по-нарастващото потребление на енергия, събраха над 60 представители на общините, днес, в сградата на Френския институт.

Пренасочват 209 млн. лв. европари от саниране към ремонт на училища

Европейски средства по оперативната програма за развитие на регионите ще бъдат пренасочени за финансиране на проекти на образователна инфраструктура от енергийна ефективност. Това обяви регионалният министър Николай Нанков по време на пресконференция в Слънчев бряг.

Рубрика „Зелени къщи“

Първият соларно-водороден дом се „откъсна“ от електро-мрежата

Това иновативно решение за дом без нужда от връзка към електроенергийната мрежа се намира в Чианг Май, Тайланд. Къщата е частна и е първата в света с водородна система за съхранение на енергия.