Изберете страница

Основни акценти на броя

Брой №27 на Информационния бюлетин на БАИС представя:

Тема на броя: БАИС провежда обучителен курс по Мениджмънт на подизпълнителската фирма

Четете още:
БАИС отчете висок интерес към явлението „топлинни мостове“ по време на семинар
Общо отчетно-изборно събрание на БАИС ще се състои през април
Членове на БАИС с успешно представяне на „Българска строителна седмица“

В рубриката „Глобален поглед“ ще откриете:
Във Великобритания превръщат стъклените бутилки в изолация
Дубай ще санира сгради, за да намали енергопотреблението

Акценти в секция „Новини от сектора в България“
След 3 години саниране държавата затяга контрола върху поставянето на врати и прозорци
Звено в МРРБ консултира строителите за изискванията към продуктите

Тези и още новини от строителния бранш в България и Европа

БАИС провежда обучителен курс по Мениджмънт на подизпълнителската фирма

В контекста на националната си кампания в подкрепа на изпълнителите на изолационни работи „Българска асоциация за изолации в строителството“ (БАИС) организира обучителен курс по Мениджмънт на подизпълнителската фирма, който ще се състои на 10.05.2018 г. от 13,30 ч., с регистрация от 13 часа, в УАСГ, заседателна зала №311 на „Строителен факултет“, ет. 3, корпус Б, бул. „Христо Смирненски“ №1, София.

Новини от БАИС

Общо отчетно-изборно събрание на БАИС ще се състои през април 2018

„Българска асоциация за изолации в строителството“ (БАИС) ще проведе Общо годишно отчетно-изборно събрание на 19.04.2018 г. от 14.00 ч. в Заседателната зала на Строителен факултет №311 на УАСГ, с адрес: град София, бул. Христо Смирненски 1, корпус Б, етаж 3. Събранието се свиква на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ.

БАИС отчете висок интерес към явлението „топлинни мостове“ по време на семинар

На 29.03.2018 г. „Българска асоциация за изолации в строителството“ (БАИС) проведе семинар на тема „Топлинни мостове – същност, проблеми, практически решения“. Събитието се осъществи в партньорство със „Съюза на архитектите в България“ и „Министерството на регионалното развитие и благоустройството“ и с финансовата подкрепа на: „Баумит България“ ЕООД, „Фибран България“ АД, „Хидромат“ ООД и „Изомат Интернешънал“ ЕООД.

Новини от членове на БАИС

Членове на БАИС с успешно представяне на „Българска строителна седмица 2018“

За поредна година посетителите на „Българска строителна седмица“ проявиха висок интерес към продуктите на членовете на БАИС. 18-тото издание на изложението се проведе в периода 7-ми – 10-ти март в Интер Експо Център.

Декоративни системи за подове и стени на основата на микроцимент Sika Emotionfloor

Скучната монотонност на повърхностите е вече минало. Системата Sika® EmotionFloor превръща подовите и стените повърхности в изкуство и предлага творчески решения за архитекти, строители и декоратори, целящи постигане на индивидуална атмосфера със силно въздействие в публични или частни пространства.

Групата Аустротерм с рекордни продажби за 2017

Австрийският специалист в областта на топлоизолациите постави собствен рекорд с 351 млн. евро оборот (+15,5%) и за първи път осигурява заетост за повече от 1000 служители.

Победителят във “Фасада на годината 2017” е еднофамилна жилищна сграда в с. Борики

На 12.03.2017 г. в 12:00 ч. приключи големият финал на “Фасада на годината 2017”. Екипът на Баумит България благодари на всички участници, които трепетно очакваха крайните резултати.

Глобален поглед – нови продукти, решения и подходи

Във Великобритания превръщат стъклените бутилки в изолация

Knauf Insulation и Veolia официално откриха ново съоръжение за рециклиране на стъкло в Сейнт Хелънс, Великобритания.

Дубай ще санира сгради, за да намали енергопотреблението

ОАЕ ще похарчи повече от 8 млрд. щатски долара за модернизиране на сградите в Дубай. Смята се, че това ще помогне за постигането на целите за намаляване на потреблението на енергия.

Индия строител в Космоса, прави къщи за астронавти

Индийската организация за космически изследвания има всички шансове да стане строител в космоса – нейни специалисти в сътрудничество с инженери по безопасността разработват жилища за астронавти на Луната, съобщи БТА като цитира Лайф.

Dubai Creek успешно мина тестове

Строящата се в момента най-висока сграда в света – Dubai Creek, премина важни тестове в хода на изграждането си.

Новини от сектора в България

Строителната продукция в България отчита най-силния си ръст за януари от кризата насам

Строителната продукция в България отбелязва ръст от 24,2% на годишна основа през януари благодарение най-вече на увеличаването на сградното строителство, сочат данни на Националния статистически институт (НСИ).

Зоните за небостъргачите в София ще се уточняват в общия устройствен план

Зоните за високо строителство в София няма да се фиксират в Закона за устройството и застрояването на Столичната община, както се предвиждаше първоначално, а в изменението на общия устройствен план на столицата.

След 3 години саниране държавата затяга контрола върху поставянето на врати и прозорци

Tри години след началото на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради Министерството на регионалното развитие и благоустройството и сдружението “Български врати, прозорци и фасади” обявиха, че ще си сътрудничат за повишаване на контрола при поставянето на стъклопакети, прозорци, врати и фасади на санираните сгради.

Звено в МРРБ консултира строителите за изискванията към продуктите

Министерството на регионалното развитие и благоустройството предоставя по електронен път информация за изискванията за употреба на продуктите в строителството.

Рубрика „Зелени къщи“

Имението Лонгбоу

По-малко от 350 долара на месец струва отоплението и охлаждането на имение на стойност 4 милиона долара в Колорадо, построено от рециклирани и органични материали.