Изберете страница

Акценти на броя

Тема на броя: БАИС учредява регистър на фирми – изпълнители на изолационни работи

Четете още:
БАИС ще проведе дискусионен панел по време на „Българска строителна седмица 2018г. “
Официално изявление на БАИС – влагане на негорими материали във високи сгради
Селена България ЕООД отново на Българска строителна седмица
Изпитано качество в нови опаковки

В рубриката „Глобален поглед“ ще откриете:
Посланиците към Европейския съвет одобриха споразумението за енергийната ефективност на сградите
Израелски архитекти предлагат нова концепция за високото строителство

Акценти в секция „Новини от сектора в България“
Общините ще плащат за отстраняване на дефекти при саниране, ако не са предвидени в договорите на строителите
Строителният сектор е ключов за европейската икономика

Тези и още новини от строителния бранш в България и Европа

БАИС учредява регистър на фирми – изпълнители на изолационни работи

В контекста на националната си кампания в подкрепа на апликаторите на изолации „Българска асоциация за изолации в строителството“ (БАИС) проведе на 20.02.2018 г. в сградата на УАСГ дискусионна среща на фирми, изпълнители на изолационни работи. В събитието взеха участие представителите на 17 фирми от цялата страна.

Новини от БАИС

БАИС ще проведе дискусионен панел по време на „Българска строителна седмица 2018г.“

„Българска асоциация за изолации в строителството“ (БАИС) организира дискусионен панел по проблемите на енергийно ефективно обновяване на ограждащите конструкции на сгради на тема: „Саниране на ограждащи конструкции на сгради – грешки при изпълнението и контрол на качеството“. Събитието ще се проведе на 08.03.2018 г. от 15.00 ч. до 17.00 ч. в семинарната зала на зала №3 на „Интер Експо Център“ с адрес гр. София, бул. „Цариградско шосе“ 147. Панелът ще се осъществи с партньорството на „Дирекция за национален строителен контрол“.

Официално изявление на БАИС – влагане на негорими материали във високи сгради

БАИС подчертава, че използването на EPS за топлоизолация на сгради под 28 м. не представлява повишена опасност от пожар, при условие, че се прилага като част от сертифицирани Външни топлоизолационни комплексни системи със системен клас по реакция на огън „В”.

Новини от членове на БАИС

Селена България ЕООД отново на Българска строителна седмица

И тази година Селена България ЕООД ще вземе участие в Българска строителна седмица, която ще се проведе в Интер Експо Център в периода 7-10 Март.

Изпитано качество в нови опаковки

Пролетта наближава, а с нея и ремонтните дейности „чукат по мазилката“. Ако сте готови за едно ново начало, не се колебайте да освежите дома си с гамата мазилки на ТЕРАЗИД, създадени да помогнат на всяко архитектурно решение да се превърне в реалност.

Глобален поглед – нови продукти, решения и подходи

Посланиците към Европейския съвет одобриха споразумението за енергийната ефективност на сградите

Посланиците към ЕС са одобрили постигнатото през декември 2017 г. политическо споразумение между Естонското председателство и Европейския парламент (ЕП) във връзка с преработената директива за енергийните характеристики на сградите. Това съобщават от пресцентъра на Европейския съвет.

Израелски архитекти предлагат нова концепция за високото строителство

Израелски архитекти от архитектурно студио David Tachman предлагат иновативна концепция за кулите. Кулата, наречена The Gran Mediterraneo, е нова сграда, в която е интегриран публичен автоматизиран автопаркинг и функционира като първата индукционна станция за зареждане на обществени и споделени електрически автомобили без водач в Тел Авив, Израел.

Жълти куполни къщички за сираците в Кения

Торстен Кемлер – социален предприемач от фондация А Better Me построи социален център и временно жилище за доброволци, които помагат на сираци в Кения. Проектът започва през 2015 г. Жълтата къща с купола е проектирана, за да привлече международна аудитория и да направи проекта устойчив.

Проветрив зелен офис е покрит с местни растения, спасени от самия парцел

Архитектите от виетнамското студио Ho Khue Architects са създали красиво офис пространство в Да Нанг, обвито отвън и вътре в изобилна зеленина. Фирмата е построила офиса „Модерно селище“ върху стар парцел, обрасъл с дива растителност.

Новини от сектора в България

Държавата отпуска 200 млн. лв за саниране на малки жилищни кооперации

Държавата отпуска 200 млн. лв. евросредства за саниране на малки жилищни кооперации. По програмата за саниране могат да кандидатстват малки жилищни сгради, които остават извън обхвата на Националната програма за енергийна ефективност.

Общините ще плащат за отстраняване на дефекти при саниране, ако не са предвидени в договорите на строителите

Възстановяването на щети, които са възникнали вследствие на занижен контрол от страна на общината, ще бъдат за сметка на бюджета на местните власти.

Строителството с рязък скок през 2017

След като през 2016 ръстът на очакваното ново жилищно строителство в България се забави до умерени равнища, през 2017 отново се наблюдава рязко ускорение.

Строителният сектор е ключов за европейската икономика

Министър Караниколов посочи, че строителният сектор е част от общия контекст на европейската индустрия, а европейските предприемачи от различните сектори са изправени пред общите предизвикателства на бързите технологични промени, водещи до рязка промяна и на икономическите отношения.

Рубрика „Зелени къщи“

Убежището на бъдещето в Сиатъл – РС -1

Собствениците нарекли модерната си устойчива къща РС-1 поради нейната политическа коректност.