Изберете страница

Акценти на броя

Брой №25 на Информационния бюлетин на БАИС представя:

Тема на броя:
Регионалното министерство изисква от общините по-строг контрол на санирането

Четете още:
БАИС организира семинар за топлинни мостове
ROCKWOOL Group с нова фабрика в Румъния
Баумакол ФлексСпийд – бързото лепило
ИзомаксТЕРМ – течна топлоизолация за вътрешни стени и тавани

В рубриката „Глобален поглед“ ще откриете:
Предстои международна конференция EPS’18
Докладът за пожара в Grenfell Tower е пътна карта за грешната дестинация

Акценти в секция „Новини от сектора в България“
Бизнесът търси 10 000 строители

Тези и още новини от строителния бранш в България и Европа

Регионалното министерство изисква от общините по-строг контрол на санирането

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков даде допълнителни указания до всички кметове на общини и областни управители, както и до председателя на НСОРБ Даниел Панов, за по-строг контрол при изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

Новини от БАИС

БАИС организира семинар за топлинни мостове

Българска асоциация за изолации в строителството“ (БАИС) ще проведе на 29.03.2018 г. семинар на тема „Топлинни мостове, същност, проблеми и практически решения“, насочен към проектанти, изпълнители и надзорници.

Новини от членове на БАИС

ROCKWOOL Group с нова фабрика в Румъния

ROCKWOOL Group, водещ производител на каменна вата, строи нова фабрика на Балканите. Тя ще бъде първото производствено съоръжение на компанията в Румъния и ще отвори врати в началото на 2019 г.

ИзомаксТЕРМ – течна топлоизолация за вътрешни стени и тавани

ИзомаксТЕРМ представлява течно декоративно топлоотразяващо покритие, с коефициент на топлопроводност λ = 0.035±0.005 W/m.K.
Полага се като латекс и е предназначен за вътрешна топлоизолация и декориране на стени и тавани, предпазва от появата на конденз, мухъл и плесен.

Баумакол ФлексСпийд – бързото лепило

Баумакол ФлексСпийд е заводски приготвено лепило на циментова основа. То е еластично, като отговаря на клас C2FТ S1 (съгл. стандарти БДС EN 12004 и EN 12002). Може да се използва както за керамични, така и за други видове плочки.

Професионално жури награди обекти от конкурса Баумит “Фасада на годината 2017”

Още 15 български фасади ще участват в международния конкурс на Баумит “Life Challenge”

Глобален поглед – нови продукти, решения и подходи

Покана за конференция EPS’18

От името на организационния комитет, имам удоволствието да Ви поканя на “Петата международна конференция за приложението на блокчетата гео-пяна в строителството“ (EPS’18), която ще се проведе в Кирения, северен Кипър в периода 9ти – 11-ти май 2018 г.

Обновяването на сградите може да се превърне в „най-голямата европейска програма за работни места“

Енергийното обновяване може да се превърне в един от най-големите успехи за следващия бюджет на ЕС.

Tesla започна серийното производство на „слънчевите покриви“ Solar Roof

Теѕlа cтapтиpa мacoвoтo пpoизвoдcтвo нa плoчĸитe зa cлънчeвитe пoĸpиви Ѕоlаr Rооf. Eднoвpeмeннo c тoвa, ĸoмпaниятa нa Илън Mъcĸ зaпoчнa инcтaлиpaнeтo нa нoвитe пoĸpиви.

Докладът за пожара в Grenfell Tower е пътна карта за грешната дестинация

В междинния си доклад Джудит Хакет докладва, че нормативните актове на Обединеното кралство не са подходящи за целта и че „разпоредбите и указанията трябва да бъдат опростени и недвусмислени“.

Новини от сектора в България

Бизнесът търси 10 000 строители

Строителният бранш търси около 10 000 работници. Най-голяма е липсата на заварчици и водачи на машини, а дефицитът им кара бизнесът да вдига заплатите всяка година. Това съобщи за „Монитор“ инж. Иван Бойков, изпълнителен директор на Камарата на строителите.

Строителството в България расте за девети пореден месец през ноември

Строителната продукция в България отбелязва ръст за девети пореден месец през ноември, показват данни на Националния статистически институт (НСИ). Все още обаче нивото ѝ е с над 50% под пиковото равнище, достигнато през юли 2008 г., показват изчисления на Investor.bg, базирани на историческите данни на статистическия институт.

Завод за преработка на каолин ще заработи в Дулово

Завод за преработка на каолин и кварцов пясък ще заработи в Дулово, където безработицата е сред най-високите в страната.

Ограничават хартиените документи по ЗУТ

Отпада изискването за представяне на някои официални удостоверителни документи на хартиен носител по Закона за устройство на територията (ЗУТ).

Рубрика „Зелени къщи“

Органична и биоклиматична къща

Френският архитект Патрис Бидю проектира този красив дом да бъде едновременно органичен и биоклиматичен и да носи френския етикет за високо енергийно представяне THPE.