Изберете страница

Акценти на броя

Тема на броя: Есенни обучения на БАИС за участниците в строително-инвестиционния процес

Четете още:
Какво е развитието на Националната програма за енергийна ефективност
Система за конструктивно саниране на стоманобетонни елементи от MAPEI
Активна защита за минералните повърхности от „Марисан“
Кьостер представя нов продукт за хидроизолация на фуги
„Баумит“ стартира есенния етап от конкурса „Фасада на годината 2017“

В рубриката „Глобален поглед“ ще откриете:
Онлайн калкулатор за зелени домове
Ролята на изолацията за изграждането на енергийно ефективен дом

Акценти в секция „Новини от сектора в България“
Сектор „Строителство“ бележи ръст

Тези и още новини от строителния сектор в България и Европа

Есенни обучения на БАИС

„Българска асоциация за изолации в строителството“ (БАИС) организира серия от обучения, ориентирани към дейността и експертизата на участниците в строително-инвестиционния процес.

Енергийна ефективност

Министър Нанков: Междуведомствена работна група ще преразгледа методиката по Националната програма за енергийна ефективност

Вече е сформирана междуведомствена работна група, която ще разгледа методиката на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Предстои работата на включените в групата експерти да стартира.

Зам.-министър Малина Крумова: Отчитаме сериозни спестявания на енергия и разходи за отопление в санираните блокове по националната програма

„Програмата е важна за нас, защото постига ефекти, най-важният от които подобряване на жилищните условия и енергийните характеристики на домовете“…

Новини от членове на БАИС

MAPEI система за конструктивно саниране на стоманобетонни елементи

Днес, MAPEI предлага най-подходящите материали за всеки вид ремонтни и възстановителни работи. Благодарение на близо 80-годишния си опит в тази област, MAPEI предлага богата гама от химически продукти за основните строителни дейности и ремонт: свързващи хидравлични материали, готови строителни разтвори, продукти за защита и хидроизолация, строителни лепила, гъвкави уплътнители и специални мазилки.

ТЕРАФЛЕКС® VISION – активна защита за минералните повърхности

Изграден на водна база, ТЕРАФЛЕКС® VISION® е висококачествено решение, гарантиращо дълготрайната защита на минералните повърхности от негативното въздействие на водата и други агресори от външната среда.

Селена България ЕООД достави фасадна топлоизолационна система Tytan Professional Fast Grab

За свой клиент от Велико Търново СЕЛЕНА БЪЛГАРИЯ ЕООД достави фасадна топлоизолационна система TYTAN PROFESSIONAL FAST GRAB.

Нов продукт за хидроизолация на фуги: Кьостер самонабъбваща лента

Кьостер представя един продукт за хидроизолация на фуги в новото строителство. Това е бентонит-бутил гумена водоспираща лента, която се поставя обикновено във фугите стена/под, но може да бъде монтирана и във всяка друга работна фуга ….

Глобален поглед – нови продукти, решения и подходи

Холандска банка предлага онлайн-калкулатор за зелени домове

Холандският банков гигант ABN AMRO обяви нова цел за намаляване на емисиите на парникови газове от дейностите на своя бизнес и клиентите си с 2 мегатона до 2030 г. Като част от това банката разкри и новата цел за енергийна ефективност: всички нейни съоръжения и тези на нейните клиенти да имат клас на енергийна ефективност A до 2030 г.

Изолацията играе основна роля при изграждането на енергийно ефективен, крайбрежен дом

От „Блустоун Билдърс“ успяха да помогнат на семейство Ръсил да се сдобият с техния мечтан дом и да повишат вече високите нива на устойчив, топлинен комфорт.

„Фортикрийт“ пуска нова инструкция за покривни материали

30-минутното „Въведение в покривните работи“ разглежда основни принципи при избора на покривни керемиди.

Уникална сграда с хаотична стъклена фасада

Комплексът, от три сгради с различна височина и смесено предназначение, ще се появи в амстердамския квартал Zuidas, най-важният бизнес център на Холандия.

Новини от сектора в България

КСБ представи българския строителен сектор в Сеул

Камарата на строителите в България (КСБ) взе участие в Световната конференция по инфраструктурно сътрудничество (GICC 2017), която се проведе в периода 4 – 6 септември в Сеул, Южна Корея.

Ръст в сектор “Строителство”

По предварителни данни през юли 2017 г. индексът на продукцията в сектор „Строителство” е с 0.6% над равнището от предходния месец.

Рубрика „Зелени къщи“

Тропическото селище „Финка Белависта“

„Финка Белависта“ е чисто ново селище, разположено в тропическата гора на Коста Рика…