Изберете страница

Новини от БАИС

БАИС с предложение за промени в наредба Iз-1971

Секция „Топлоизолации“ към „Българска асоциация за изолации в строителството“ работи върху предложение за изменения в „Наредба № Iз-1971 за СТРОИТЕЛНО-ТЕХНИЧЕСКИ ПРАВИЛА И НОРМИ за осигуряване на безопасност при пожар“.

Новини от членове на БАИС

„Първи събор на приятелите на ремонта“ 20 май 2017

Програмата на събора включва демонстрации, детска работилница, игри за възрастни, подаръци, изненади, музика и вълнуващи емоции. В забавната ни томбола, може да участва всеки, без да е нужно да купува!
„ПЪРВИ СЪБОР НА ПРИЯТЕЛИТЕ НА РЕМОНТА“ 20 МАЙ 2017

Предстои финалът на най-зеления етап в конкурса на БАУМИТ “Фасада на сезона – пролет 2017”

Каним ви да разгледате всички 7 потенциални финалисти тук и да подкрепите вашето пролетно цвете до 31.05.2016 г., 12:00 часа!

ТЕРАЗИД представя топлоизолационната си серия системи BIO CLIMA

Bio Clima представлява серия от интегрирани системи на базата на топлоизолационен материал от експандиран пенополистирол (EPS).

Глобален поглед – нови продукти, решения и подходи

Решения в Лондон

Фирмата за покривни работи Capital Roofing Co, с офис в квартал Blackheath в Greenwich използва хидроизолацията Kemperol 2K-PUR за ремонт на асфалтовия покрив с площ 500 кв.м на театъра Greenwich в югоизточен Лондон, за да се спре навлизането на вода в четириетажната сграда.

Изпълнител на покривни работи разкрива предимствата на Magply

Фирма за ремонт на покриви, базирана в Colchester, използва плочите Magply Recovery за сложен строителен обект, като продуктът предоставя възможност за безопасно и сравнително безшумно изпълнение на покривни ремонти на училищни стаи през учебно време.

Учени създадоха 3D-принтер за строителство на жилища

Изследователи от Масачузетския технологичен институт са създали мобилен 3D-принтер за строителство на жилища, съобщи Си Ен Ен.
Системата позволява за по-малко от 14 часа да се изгради носещата конструкция с кръгла форма с диаметър около 15 метра и височина около 4 метра.

Неочакван ръст на бизнес активността в британското строителство

Активността в сектора на строителството във Великобритания се ускорява през април, показват данни на частната компания Markit и институтът CIPS. Индексът на мениджърите по поръчките (PMI) се повишава от 52,2 пункта през март до 53,1 пункта през април. Очакванията бяха за понижение до 52 пункта.

Новини от сектора в България

Трето поколение офис сгради навлиза на пазара

Трето поколение офис сгради навлиза на пазара на имоти, както в глобален мащаб, така и в България. Това са енергоефективни, “зелени” сгради, които засега, у нас се строят или вече са изградени само в София, посочват от “Лукс Имоти” като цитират данни от анализ на водеща консултантска компания у нас.

Изграждането на сгради дърпа нагоре строителния сектор

Съживяването на пазара на недвижими имоти е довело до ръст в строителството 5.6% през март в сравнение с година по-рано, показват предварителните данни на Националния статистически институт (НСИ).

Рубрика „Зелени къщи“

Възродените руини

Екосъбразната къщичка е построена от руините на разрушена мелница от 1800 г.