Изберете страница

През март 2019 г. УРСА пуска на пазара нов продукт в най-висококачествения сегмент. URSA GOLD (SF 32/Vk) е пакетиран в златна опаковка, която допълва визията на този първокласен продукт, част от широката гама на компанията. Това e топлоизолационен материал, доставян под формата на ролка, която е едностранно каширана със златисто-жълт стъклен воал за постигане на по-равна повърхност и по-голяма стабилност и твърдост при вграждане.

Производителят препоръчва употребата на материала във всички сгради, в които високата енергийна ефективност и комфортът на обитаване са част от проекта и изискванията. Със своята топлопроводимост  λ = 0,032 W/mK URSA GOLD (SF 32/Vk) е сред най-добрите конвенционални строителни материали за топлоизолация, допринасящ за намаляването на топлинните загуби и емисиите на CO2. През 2018 г. URSA е редуцирала емисиите на CO2 с повече от 139 000 тона чрез продажбите на изолационните си материали и дейностите на служителите си. Слоганът URSA goes green от 1 година фокусира вниманието на потребителите към възможността за избор на по-екологични и щадящи околната среда изолации, както и съзнаването на личния принос на всеки към глобалната кауза за съхраняване на планетата за бъдещите поколения. Естествено продължение на тази посока на работа на европейския производител на топло- и звукоизолационни решения е появата на URSA GOLD (SF 32/Vk)  – минералната вата от златен клас.

Наред с безспорните топлоизолационни качества новият продукт гарантира сигурност и комфорт. Той е с най-висок клас на горимост – А1 според европейската класификация за реакция на огън. Произведен с новото екологично свързващо вещество BiOnic, материалът създава благоприятна среда в помещенията, в които лесно и безопасно е монтиран.

Едно е основните преимущества на минералната стъклена вата е относително ниската плътност на продуктите, постигана благодарение на производствения процес. От стопилката от пясък и рециклирано стъкло се оформят дълги и тънки нишки, които образуват след преработка крайния продукт и му придават голяма еластичност и го правят гъвкав и нечуплив. Високата степен на компресия на стъклената минерална вата я прави лесна за транспорт, складиране, а боравенето с нея на строителните обекти е леко и лесно. При монтаж не е необходимо точно изрязване, тъй като изолацията се напасва и изпълва пространствата, задържайки се в тях без допълнително прикрепване.

URSA GOLD (SF 32/Vk) притежава техническите характеристики на стъклената вата от най-висок клас, но за да бъде поставен в премиум сегмента на компанията са добавени и силикон за подобряване на дългосрочната му абсорбция на вода, стъклен воал за съвършено гладка повърхност и отличителната златна опаковка, защото e новото бижу в гамата на URSA.

Източник: ТП УРСА СЛОВЕНИЯ