Изберете страница

Кнауф България организира игра за феновете на фейсбук страницата на компанията. За периода от 01 до 31 октомври на фейсбук страницата на Knauf Bulgaria ще се публикуват въпроси, свързани със свойствата и приложенията на перфорирани гипскартонени плоскости Knauf Cleaneo® Akustik. Към всеки въпрос ще има 4 възможни отговора. Всеки, който посочи в коментар под съответния пост само верните отговори (възможно е да са повече от един) на поставения въпрос, ще участва в томбола за една от специалните награди – комплект шапка и шал. Подготвени са 31 награди за 31 печеливши участници.

Knauf Cleaneo® Akustik е перфорирана гипскартонена плоскост с три основни функционални приложения:

  • Повишаване на качеството на въздуха в помещенията
  • Подобряване на акустиката
  • Дизайнерско оформяне на окачени тавани и предстенни обшивки

Тези функции на плоскостта Knauf Cleaneo® Akustik се постигат, чрез състава и геометрията ѝ. Повърхността ѝ е перфорирана с отвори, които са кръгли, квадратни или правоъгълни; с различни размери и подредени по различен начин.

Cleaneo® ефект – пречистване на въздуха

Благодарение на зеолита в тяхното ядро Knauf Cleaneo® Akustik са патентовани гипскартонени плоскости, без аналог. Отговарят на предизвикателствата на новото време за чиста среда на живот. Те преобразуват миризливи и вредни вещества в безвредни. Осъществява се каталитичен процес без натрупване на вредни вещества или изразходване на добавките, така че продължителността на действие на Knauf Cleaneo® Akustik е практически неограничена. Продължителността на процеса на разграждане зависи от концентрацията на веществата, покритието на плоскостите, перфорацията и движението на въздуха. Периодът на разграждане на вредните вещества се определя и от степента на приложение в помещението на Knauf Cleaneo® Akusik– плоскостите. За да се използват напълно възможностите им се препоръчва приложение мин. 0,2 m2 от обема на помещението.

Подобряване на акустиката с Knauf Cleaneo® Akustik

Плоскоститe Knauf Cleaneo® Akustik се препоръчват и участват ефективно в процеса на подобряване акустиката в помещенията, като имат способността да намаляват реверберацията, с което и намаляват ефекта на ехото. Перфорираната плоскост има лицева и обратна страна, като лицевата страна на плоскостта е стандартна, гипскартонена за по-добра и лесна обработка, а задната е каширана с акустичен воал, който спомага за по-добри акустични показатели и бива в бял и черен цвят.

Дизайнерско оформяне с Knauf Cleaneo® Akustik

Плоскостите Knauf Cleaneo® Akustik предоставят иновативни и уникални дизайнерски решения за завършване на помещенията с набор от различни по размер и форма перфорации. Тези перфорации спомагат освен за акустика и за един по-интересен и впечатляващ готов продукт, който да разчупи стандартната визия на помещението.

Повече информация за Knauf Cleaneo® Akustik може да прочетете в брошурата ТУК.

Официалните правила на играта може да видите ТУК.

 

Източник: КНАУФ БЪЛГАРИЯ ЕООД