Изберете страница

Публикувано на 21.06.2018 г.

Зеленото е новото черно

Зелените технологии и ландшафтни материали се утвърждават като основни строителни елементи, а зелените покриви спомагат за разрешаването на много проблеми, които стоят пред градското проектиране, от насърчаването на биоразнообразието до подобряването на качеството на въздуха. Базираният във Великобритания производител „Уолбарн“ изтъква себе си като лидер в разрастващото се иновативно екопроизводство.

„Уолбарн“ доставя богата гама от специализирани строителни продукти на международна клиентска база, като скорошните проекти включват хотела „Мейфеър“ в Лондон, „Олимпик Парк“, „Ривърлайт Найн Елмс“ и реконструкцията на „Елифант Парк“.

Говорейки за успеха, управителят на „Уолбарн“ Джулиян Търбин подчерта: „Ние постоянно обновяваме и развиваме продуктовото си портфолио, за да отговорим на потребностите и на променящите се строителни практики на нашите клиенти, които включват архитекти, проектанти, строители и предприемачи.“

Най-новото иновативно решение на „Уолбарн“ е зелената покривна система „ЕМ-Трей“. „Традиционното разтилащо се „одеало“е известно с това, че е трудно за транспортиране и че умира много бързо, ако е мантирано и поддържано неправилно“, уточнява Търбин. С цел решаване на този проблем, Уолбарн“ разработва собствена модулна система, „ЕМ Трей“, проектирана в сътрудничество и клиенти и експерти по градинарство. Частите на системата пристигат напълно готови, като сместа от тлъстига на „Уолбарн“ е положена в специално разработен субстрат.

„Нашата цел беше да разработим зелен покрив, който да е много по-лесен за монтаж и поддръжка, както и да издържа дълго време. Установихме, че когато тлъстигата е отгледана до пълното си израстване в сандъци, негативният ефект при монтажа се намалява. Нашите специално разработени сандаци просто се прикачат един към друг, което прави монтажът изключително лесен, което означава, че просто можете да разкачите и да вдигнете сандъците, ако се налага да ги смените или да проверите покрива отдолу“, добави Търбин.

Източник: www.rcimag.co.uk