Изберете страница

Здравето ни зависи от средата, в която живеем. Личните ни усилия са ценни на глобално ниво, но са още по-важни, когато трябва да се погрижим за собствения си дом. ETICS – външните топлоизолационни композитни системи с каменна вата от ROCKWOOL.

Времето – малка дума, но с голямо значение за здравословния начин на живот. Времето, което отделяме за здравословни занимания. Времето, което прекарваме навън – което, между другото е средно под 10%. Времето, което отделяме, за да планираме дома си. Всички знаем, че добре построеният и обзаведен дом осигурява значителна част от благосъстоянието на човека. В тази статия искаме да ви спестим време при проучването на най-подходящите материали, с които да санирате или построите новия си дом, за да го направите едно истинско здравословно и приятно място за живот. Кои са основните фактори, на които трябва да обърнете внимание.

Светлината

Количеството естествена светлина, която получаваме всеки ден е от съществено значение за здравето на човека. Съществува, например, пряка връзка между излагането на естествена светлина през деня и добрият нощен сън. Практически това означава, че трябва да намерим най-ефективния начин да доставим естествена светлина в домовете си. Монтаж на повече и по-големи прозорци е едно от решенията, светоотразяващи цветове и панели на стаите и таваните го допълва. По-големите прозорци, обаче обикновено означават и по-големи сметки за отоплени или охлаждане. За да ги избегнете ще ви трябва и качествена изолация.

Изолацията

Твърде горещо? Прекалено студено? Въпреки, че всеки човек има собствени изисквания за най-добра околна температура, диапазонът като цяло не е особено голям. Световната здравна организация поставя 18°С като долна граница на здравословната температура у дома. Прекалено топлите помещения пък могат да доведат до загуба на концентрация и продуктивност. Това поставя големи изисквания при избора на добра изолация за саниране и при строителство на нови сгради.

Каменната вата е отличен изолационен материал, който може да реши и двата проблема описани по-горе. В тази статия насочваме вниманието си към външните топлоизолационни композитни системи (ETICS), но изолацията на дома не завършва само с фасадата. Когато санирате – не пропускайте да се погрижите и за покрива, вътрешните стени, таваните и подовете.

ETICS – външните топлоизолационни композитни системи с каменна вата от ROCKWOOL

ETICS e компактно многослойно изолационно решение, предназначено да подобри енергийната ефективност както на нови, така и на съществуващи сгради. Системата изолира вертикалната обвивка на сграда – фасадата – независимо дали става дума за самостоятелна къща или цял жилищен блок.

Защо да изберете ETICS и каменна вата за изолация на фасадата

 

Източник: РОКУУЛ БЪЛГАРИЯ ЕООД