Изберете страница
При умерен и студен климат значителна част от топлината се губи през покрива на неизолирания дом.

При горещи климатични условия може да се наблюдава обратен ефект – топлината прониква в сградата и потенциално повишава температурите до некомфортни нива.

Лошата изолация на покрива е неефективна за собствениците на имоти или наемателите, тъй като разходите за отопление или охлаждане на жилищните и търговски сгради обикновено са високи. Изолация на скатния покрив е един от най-популярните строителни методи за подобряване на условията на живот в сградата. Изборът на ефективна изолация за покрива може да помогне за намаляване на разходите за енергия и повишаване на комфорта и ефективността. Изолация от каменна вата, монтирана под, над и между гредите на скатния покрив, създава по-използваемо и обитаемо пространство в дома или сградата.

В случай, че таванско помещение се използва само за съхранение и остава необитаемо, изолация на тавана на последния етаж е много добра алтернатива.

Тъй като шумовото замърсяване продължава да се превръща в основен проблем в градовете, правилно изолираните покриви могат да спомогнат за създаването на спокойна среда за живот. 

Продуктите от каменна вата на ROCKWOOL помагат за:

  • Пестене на енергия и намаляване на сметките;
  • Намаляване на шумовото замърсяване;
  • Предотвратяване на загуба на топлина;
  • Осигуряване на противопожарна защита.

С изолацията за скатен покрив от ROCKWOOL, вашата сграда е защитена през целия си експлоатационен живот.

Защо да изберете решения от каменна вата на ROCKWOOL?

Изолация за скатен покрив ROCKWOOL е проектирана да предлага оптимални термични, пожарни и акустични характеристики. Тя няма да се деформира или да се увисне, като гарантира, че покривното пространство е едновременно безопасно и стабилно през целия си експлоатационен живот. 

Топлият и студеният въздух могат да влязат лесно в сградата през неизолирания скатен покрив. Предлагаме редица решения за изолация на скатни покриви, както в зоната на гредите, така и в таванското помещение. Повече подробности са достъпни от страниците на приложенията по-долу.

Изолацията на ROCKWOOL предотвратява топлинните загуби и предлага множество други ползи, включително седемте силни страни на камъка, някои от които сме изброили по-долу:

  • Пожароустойчивост – нашата изолация за скатен покрив изолация е негорима и предлага спокойствие за безопасността на обитателите и самата сграда.
  • Поддържане на равномерна температура – изолацията от ROCKWOOL предотвратява трансфера на топлина, като запазва сградите по-топли през зимата и по-хладни през лятото.
  • Устойчивост – изолацията от каменна вата за скатен покрив е проектирана да продължи да изпълнява ролята си през целия живот на конструкцията, което помага за подобряване на въглеродния отпечатък на вашата сграда.
  • Шумопоглъщане – нашата каменна вата може значително да намали шума, особено около градския транспорт – като магистрали и летища – за тиха и спокойна среда.
  • Устойчивост на гниене – нашата изолация за скатен покрив е неорганичен материал, което ви дава пълно спокойствие, с допълнителна устойчивост от гниене и мухъл.

 

Източник: РОКУУЛ БЪЛГАРИЯ ЕООД