Изберете страница
Екструдиран пенополистирол, удостоен със сертификат BES 6001 за отговорно предлагане на строителни продукти

Екструдираният пенополистирол – лека, здрава и влогоустойчива изолационна пяна, произведена от фирма Ravatherm в Обединеното кралство, бе удостоен със сертификат BES 6001 за отговорно предлагане на строителни продукти.

Присъждането на степен „Добър“ на продуктите от екструдиран пенополистирол, произведени в централата на фирмата в Hartlepool, Teeside, дава гаранция, че материалите, използвани за производството на тези продукти отговарят на най-високите стандарти за отговорни практики.

Плучаването на сертификат BES 6001 допринася за събиране на повече точки при оценката BREEAM за устойчиви подходи на спецификатори, както и за гарантиране пред клиентите на отлично производство и непрекъснати подобрения във фирмата.

От Ravatherm заявяват, че този нов сертификат засилва ангажираността им с качествено производство, а екструдираният им пенополистирол вече е сертифициран с клас „А“ според зеленото ръководство на сертифициращия орган за устойчиво развитие BRE, като от BRE вече са издали продуктови декларации за екосъобразност за цялото продуктово портфолио на Ravatherm.

Тези стандарти дават възможност на строителните фирми и спецификаторите да получат независимо уверение за екологичните свойства на продуктите си и осигуряват гаранция, че продуктите предлагат устойчиви решения.

Управителят на Ravatherm г-н Stuart Bell сподели: „Присъждането на сертификат BES 6001 е наистина прекрасно и е атестат за отговорното ни производство.“

Ravatherm е част от подразделението Ravago Building & Construction Solutions (RBCS) – един от историческите крайъгълни камъни на Ravago Group, който се е разрастнал от местна белгийска инициатива през 60-те години на 20-ти век до пан-Европейско подразделение, занимаващо се с разработване и дистрибуция на специализирани строителни решения за пазара в Европа, Турция и Общността на независимите държави.

Източник: http://rcimag.co.uk/