Изберете страница

 

Сгушени сред живописната природа в отдалечен район край Квебек, „Dômes Charlevoix“ са три куполовидни еко-жилища, които предлагат луксозен престой за гости сред природата. С приятните си удобства трите къщурки са отворени целогодишно благодарение на многобройните пасивни характеристики, които ги правят устойчиви на суровите зимни условия на Канада.

Перфектно вписани в красивия пейзаж на Пети-Ривиере-Сен-Франсоа, къщите с куполи предлагат на гостите всички удобства на хотел с най-висок рейтинг. Структурите са разположени върху големи дървени вътрешни дворове, издигнати над земята на големи подпори, за да се намали тяхното въздействие върху земята. Палубите са оборудвани с горещи вани, предлагащи спокойно място, където да се насладите на невероятните гледки.

Вписани в склона на планината, куполите са ориентирани така, че да се възползват максимално не само от спиращите дъха гледки, но и да предлагат максимално излагане на естествена светлина. За устойчивост, за да издържат на хапливо студените месеци, куполите са построени с бетонни подове с лъчисто отопление, което спомага за поддържането на комфортна и равномерна вътрешна температура.

В луксозните куполни вили могат да спят до четирима възрастни. Във всяко има голямо двойно легло на приземния етаж и второ голямо двойно легло на ниво мецанин. Гостите могат да се насладят на напълно оборудвана кухня с маса за хранене, баня със спа и голяма камина с достатъчно дърва за огрев, за е топло и уютно жилищното пространство. Големите прозорци позволяват на гостите да се наслаждават на гледката от комфорта на интериора – или, в хубав ден, да се насладят на обкръжението на откритата палуба.

Гостите просто трябва да донесат своя собствена храна и изобилие от енергия за проучване на това прекрасно място.

Източник: GreenTech.bg