Изберете страница

От 2-и до 4-и септември 2021 г. в градовете Пазарджик и Пловдив ще се проведе специализиранo изложение и конференция, посветени на предизвикателствата пред проектирането и строителството на почти нулевоенергийни сгради (ПНЕС) в България.

Домакин на събитието е Професионалната гимназия по строителство и архитектура – Пазарджик, където ще се проведат повечето от планираните инициативи. Организатори са Центърът за енергийна ефективност ЕнЕфект и Камарата на строителите в България, подпомогнати от проект nZEB Roadshow на програма Хоризонт 2020.

Дните на почти нулево-енергийната сграда ще предложат и поглед върху успешните практики от България и региона и технологичните иновации, способстващи строителството на почти нулевоенергийни сгради. В програмата са включени различни тематични сесии с участието на авторитетни български лектори и интерактивни формати, които ще допринесат за реалния обмен на идеи и възможности за съвместни дейности, сред които:

  • Специализирано изложение на строителни материали и компоненти, подходящи за почти нулево-енергийни сгради
  • Професионални обучения за проектанти и строителни специалисти по сертифицирани международни програми
  • Провеждане на демонстрации и фирмени представяния на най-новите строителни материали, изделия и технологии
  • Различни тематични сесии с участието на авторитетни български лектори
  • Посещение на сертифицирана пасивна сграда в село Марково, община Пловдив

Посетителите ще могат да се запознаят на място с най-новите строителни материали, изделия и технологии, подходящи за прилагане при изграждането на почти нулевоенергийни сгради. Ще се провеждат и успоредни демонстрации и фирмени представяния. Специален фокус са професионалните обучения за проектанти и строителни специалисти.

Пълната програма за събитието е налична тук. Посещението на изложението е безплатно и не изисква предварителна регистрация.

Участието в специализираните обучения за проектанти и строителни специалисти също е безплатно. Местата са ограничени, а формата за регистрация е достъпна на адрес: https://forms.gle/LodgMtfpnJp4AvWr7

За регистрация за кръглата маса, посветена на тенденциите в професионалното образование и обучение, попълнете следната форма: https://forms.gle/3Wa2hU4fAkwWzfds6

 

Източник: БАИС