Изберете страница

Въведение

Скучната монотонност на повърхностите е вече минало. Системата Sika® EmotionFloor превръща подовите и стените повърхности в изкуство и предлага творчески решения за архитекти, строители и декоратори, целящи постигане на индивидуална атмосфера със силно въздействие в публични или частни пространства.

Завладяващият външен вид на повърхностите, изпълнени със система Sika® EmotionFloor се дължи на SikaDecor®-801 Nature. Висококачественият продукт се състои от специален бял микроцемент, полимерна емулсия и подбрани фини агрегати. Чрез добавяне и смесване на цветните пигменти SikaDecor® Color, може да се постигне ефектна визия.

Цветната гама предлага 41 нюанса. Използвани поотделно или в комбинации с неограничено въображение, те създават неподражаеми повърхности с уникален личен почерк.

Но не само визията на SikaDecor®-801 Nature е завладяваща. Продуктът притежава и много добри технически показатели. В допълнение към гъвкавостта, здравината и високата устойчивост на износване на SikaDecor®-801 Nature, трябва да се подчертае и способността на системата за здравата и надеждна връзка с основата.

Не на последно място, системата Sika® EmotionFloor е популярна като много лесна за нанасяне, което дава възможност на изпълнителя да се концентрира изцяло върху създаването на уникални повърхности – гладки или текстурирани. Решенията със SikaDecor®-801 Nature и цветни пигменти SikaDecor® Color дават възможност за създаване на емоционални акценти, артистични пространства и са просто впечатляващо различни.

Описание на системата

Базирана на микроцимент, Sika® EmotionFloor е финишна декоративна система, съставена от много фин бял циментов прах, полимери и избрани агрегати. Тя може да бъде оцветена с пигменти, така че да се получи широк спектър от цветове. Финишната обработка на микроциментите придава на повърхността крайния аспект – мат, сатен, гланц и др.

Това е една от най-новите тенденции в декорацията и обновяването, като предоставя множество възможности за пространствени решения, като се използва при стени, подове, тавани и дори отделни мебели в сградата. Подходяща е за вътрешни и външни приложения и предлага циментово покритие с изключителна естетика.

Системното приложение се извършва по занаятчийски способ – чрез шпакловане и чрез него може да се получи разнообразие от покрития, текстури, цветове и нива на блясък.

Може да се нанася на фини слоеве (ок. 2 мм) при нови обекти, реновиране и рехабилитация върху почти всички конвенционални строителни материали.

Системата се състои от:

 • Широка гама от грундове, които позволяват отлична адхезия при всяка основа;
 • Репарационни и изравнителни състави, ако е необходима предварителна подготовка на повърхността (при нужда може да се армират със стъклофибърна алкалоустойчива мрежа);
 • Цветни декоративни микроцименти;
 • Продукти за финишна обработка, които дават окончателен вид на системата, осигурявайки устойчива, непропусклива и трайна повърхност.

Основни характеристики на Sika® EmotionFloor

 • Уникални повърхности чрез нанасяне на ефектни шпакловки;
 • Голямо разнообразие от цветове на системата от пигментни пасти, даващо възможност за създаване на визуално привлекателни повърхности при домашни и търговски пространствени решения;
 • Устойчиви на натоварване, безфугови, с дебелина на слоя от 1.5 до 2 мм;
 • Комфортни при ходене;
 • Добрa UV устойчивост на пигментите и запечатващото покритие;
 • Изпитани за устойчивост на колелца от столове;
 • Подходящи за подове с подово отопление;
 • Одобрени в Германия за употреба в обществени помещения, одобрение № Z-156.605-1512, издадено от DIBt (БДС EN 13813).

   

  Употреба:

  Нанасянето на микроцементи може да се приложи навсякъде, където естетиката е вдъхновена от рационалния стил. Системата Sika® EmotionFloor позволява пространствeни решения с тънкослойно покритие, подобно на бетон, с гладки и полирани повърхности, без към структурата да се добавя допълнителен („мъртъв“) товар.

  Най-често срещаните места за употреба са:

  • Магазини и търговски площи;
  • Офиси, зони за достъп, коридори и др.
  • Жилищни помещения – кухни, дневни, спални, бани, обслужващи помещения и др.;
  • Барове и развлекателни центрове;
  • Изработка на уникални мебели.

Смесване

Препоръчително отношение на смесване на SikaDecor®-801 Nature: 3:10 (компонента A към компонента B). Отношението на смесване може да варира в малки граници.

 

Шлайфане

Шлайфането се извършва след всеки слой. Едрината на шкурката може да се променя от грубо до фино, ако е необходимо.

Нанасяне

SikaDecor®-801 Nature се нанася с шпатула и се шпаклова по индивидуален начин така, че да се получи желания повърхностен ефект.

 

Запечатване

Запечатващият слой се нанася с четка или валяк.

Източник: СИКА БЪЛГАРИЯ ЕООД