Изберете страница
Пасивна къща разположена на 12 метра в горската шир

Един от звездните проекти на студиото Grand Design е този на впечатляващата къща в дърво, която съответства напълно на стандартите за пасивна къща и е разположена на 12 метра в горската шир. Проектирана като любим дом с възможност за подслон през нощта, къщата под открито небе отговаря на всички стандарти за устойчивост и ефективност. Със структура от стомана и дърво и облицована с дърво, къщата се слива с околната среда, а проектът на къщата покрива най-високите възможни стандарти за ограждаща конструкция на сграда. Ето защо няколко първокласни строителни мембрани и аксесоари с марката Tyvek на Dupont са вложени с цел да защитят структурата по време на строежа и да увеличат херметичната затвореност и топлинните показатели след като се нанесат обитателите.

Като се имат предвид локацията и стила на проекта, ключов избор на мембрана е UV фасадната мембрана Tyvek, черна дишаща мембрана, устойчива напълно на слънчева светлина. Мембраната има всички необходими сертификати и е строго тествана, като тази опция е перфектна за проветряващи се фасади, които позволяват комбинация от свобода на проектирането и спокойствие на духа. Поставена на първия етаж директно зад облицовката от дърво, UV фасадната мембрана Tyvek ще запази своята ефективност години наред. Мембраната защитава изолацията от ефектите на отмиване от вятъра – процес, който намалява ефективността на изолацията и повишава стойността на ултравиолетовото излъчване с над 80%.

На приземния етаж е положена мембраната Tyvek Housewrap зад стоманенана облицовка, за да отблъсква влагата навън. Мембраната е водонепроницаема и паропропусклива, като действието й е устойчиво във времето.

При поставянето на различните мембрани всички гънки и пробиви са внимателно изолирани, тъй като правилното полагане и поддръжка са водещи за осигуряване на ефективна експлоатация, като при изолациата е използвана UV фасадна лента за откритите области и лента Tyvek за областите, защитени с Tyvek Housewrap.

Вътре за да се осигури въздухонепропусклива запечатка на сградата и да се създаде защита от влага, се използва система Dupont AirGuard AVCL, а за по-неподатливите области и Tyvek Flexwrap, заедно със всички необходими ленти и уплътнители. Системата Dupont AirGuard AVCL е едновременно въздухонепропусклива и водоустойчива и се адаптира по отношение на паропропускливост при промяна във влагата, което предоставя на сградите максимална защита срещу структурни разрушения, предизвикани от влага.

Tyvek на Dupont е различна в много аспекти, от високотехнологическия й дишащ състав до известната й дълготрайна функционалност. Продуктите на Dupont са предпочетени за този проект, поради голямото си разнообразие, което е от голямо значение при изграждане на първата пасивна къща в дърво в Обединеното кралство.

Източник: www.rcimag.co.uk