Изберете страница

Много са предимствата на системите за сухо строителство:
– по-кратките им срокове на изпълнение;
– олекотяване на сградата;
– свобода на дизайна;
– по-добър микроклимат в помещенията;
– не на последно място повече използваема площ.

Немската компания Кнауф с представителства и заводи в 86 държави по цял свят произвежда изключително богата гама от продукти,  свързани в изпитани системи. Екип от над 35 000 души създава решения, които присъстват в целия процес на съвременното строителство: от цялостни енергоефективни системи до довършителни работи в интериора на сградите.

Kamenitza Office Park е част от многофункционалния комплекс Kamenitza Park, построен на мястото на бившата пивоварна „Каменица“ в сърцето на Пловдив. Обектът e с  PЗΠ 10 500 ĸв.м, нa седем нaдзeмни нивa, eднo пoдпoĸpивнo и eднo пoдзeмно нивo.

За повече пространство

Преградните стени в офис сградата са изградени от системи за сухо строителство Кнауф. Единичната конструкция от метални профили, съчетана с двуслойната облицовка с гипсови плоскости от всяка страна, увеличава пространството.

 
За по-голяма сигурност

Друг важен аспект в такъв тип сгради е огнезащитата. Системите за преградни стени с огнезащитни гипскартонени плоскости Кнауф осигуряват защита от пожар до 60 или 120 минути. Шахтовите стени в сградата са изпълнени с гипсфазерните плоскости Кнауф, които в голяма степен решават проблема с шума и осигуряват огнезащита до 120 минути. Гипсфазерът Кнауф е произведен от висококачествен печен гипс и целулозни влакна от избрани видове стара хартия.

Металните елементи и колони на Kamenitza Office Park са облицовани със специалната гипсфазерна плоскост за огнезащита – Vidifire A1. Отличаващата характеристика на плоскостта е, че тя има клас по реакция на огън А1 и е предназначена за най-висока безопасност в случай на пожар.

Акустична и здравословна среда

Големината и типът на сградата предполагат множество усложнения върху акустичния комфорт. Струпването на много хора на едно място предизвиква високо ниво на шума, което генерира умора и стрес. За спокоен работен процес и здравословна среда в офисните части са изпълнени окачени тавани с перфорираната гипскартонена плоскост Knauf Cleaneo Akustik. Намаляването на шумовото въздействие осигурява не само съсредоточеност при работа, но и спокойна почивка. 

Намаляването на шумовото въздействие осигурява не само съсредоточеност при работа, но и спокойна почивка. Преодоляването на шумовия дискомфорт по време на работа води до ефективна и разбираема звукова обстановка и комфорт на персонала.

Гипскартонените плоскости Cleaneo Akustik съдържат в ядрото си зеолит, благодарение на който абсорбират вредните емисии, без да се изхабяват. За по-лесен и ефективен монтаж те се произвеждат вече с UFF-кант, който е фабрично грундиран фалц по четирите страни на плоскостта.

Циментови плоскости за външните части

Като система с много възможности за изграждане на външни стени по технологията на сухото строителство, Knauf Aquapanel® предлага на архитекти и строители висококачествена и икономична алтернатива на традиционните методи на строителство, какъвто е монолитният начин на изпълнение. Системата въвежда нови мащаби при проектирането и строителството на сгради в целия свят. Циментовите плоскости за външно приложение Aquapanel® Outdoor са използвани, за да се удовлетворят изискванията за здравина и устойчивост на външните части на офис сградата.

Кнауф предлага своите решения в пълно съответствие с европейските стандарти и най-добрите практики.

Източник: КНАУФ БЪЛГАРИЯ ЕООД