Изберете страница
ФинишЕксперт е нова пастообразна полимерна шпакловка с марката Баумит.

Съставът ѝ включва специални дисперсни полимери, минерални добавки, целулоза и вода. Тя притежава редица отличителни качества, които я правят търсена от клиентите на нашия пазар.

Шпакловката се отличава с естествено бял цвят и много фина зърнометрия. Така тя може да бъде изтегляна в тънък слой („на нула”) и да бъде шлайфана. Полага се машинно или ръчно, като обикновено се нанася в два слоя, всеки с дебелина около 1–2 mm, и обща дебелина до 3 mm, т.е. е подходяща за запълване и на по-големи неравности. Използва се за фино шпакловане върху гипсокартонени плоскости, както и за обработка на основи от бетон, вкл. сглобяеми бетонови елементи и мазилкови повърхности. На местата, където е необходимо, шпакловката може да се армира със стъклофазерна лента. Качеството на готовата повърхност може да бъде Q2 или да достигне Q3–Q4. Разходът е приблизително 1,6–1,8 kg/m²/mm, като при по-груби повърхности нараства.

Готовата за употреба пастообразна шпакловка се отличава с бързо приложение – няма нужда от смесване и е с перфектна консистенция. 

Тя притежава отлично сцепление към различните видове минерални основи, лесна е за преработка, а повърхността ѝ е матова. Шпакловането на повърхностите с Баумит ФинишЕксперт е изключително просто, а допълнителните работи са сведени до минимум. Ограниченото съсъхване и фината повърхностна структура спестяват усилия, време и материал, което се дължи на необходимостта от по-малко допълнително прешпакловане и шлайфане. Особено важно е приложението на шпакловката, преди полагането на матови, фино структурирани бои, покрития или стенни облицовки, изискващи висококачествена повърхност, например за да се сведат до минимум ефектите от падаща странична светлина.

Баумит ФинишЕксперт се съчетава идеално с гипсокартонените плоскости, като към тях могат да бъдат избирани и използвани стандартизирани профили, изолационни материали и аксесоари, независимо от производителя им, за постигането на висококачествени и гладки повърхности. Също толкова перфектно шпакловката може да се използва и при ремонтни работи върху грундирани повърхности или просто за запълването на неголеми празнини.

Времето за съхнене и втвърдяване на Баумит ФинишЕксперт е кратко, 2–8 ч., в зависимост от температурата, влажността на въздуха и дебелината на слоя. Опитът показва, че при дебелина от 1 mm това време е около 3 часа. Следващ слой се нанася само след като предишният изсъхне. За отстраняване на местни неравности и „мустаци“ повърхността се шкури ръчно или машинно, след което прахта трябва да се отстрани. Боядисване е възможно само след като покритието е напълно сухо.

Дали ще наемете тънък специалист за специалните работи или по-общ, но надежден специалист – благодарение на оптималното време за работа, на добрия рандеман и на лесната преработка – с Баумит ФинишЕксперт вие винаги ще бъдете откъм сигурната и същевременно откъм перфектната страна.

Основните предимства на шпакловката Баумит ФинишЕксперт се изразяват в:
  • оптимално сцепление към основата;
  • минимална склонност към образуване на пукнатини във фугите;
  • лесно нанасяне с валяк и разнасяне, което води до по-малка умора за майсторите;
  • по-голямо отворено време – при дообработването им с „ножа“  не обръщат и се преработват по-лесно;
  • възможност за нанасяне в по-дебел слой, до 3 mm (пълни добре);
  • по-бавно съхнене от аналогичните продукти;
  • по-лесно шлайфане;
  • изключителна белота и отлична визия.

Използването на Баумит ФинишЕксперт е безвредно от гледна точка на околната среда и здравословния живот на обитателите.

 

Източник: БАУМИТ БЪЛГАРИЯ ЕООД