Изберете страница
Високите технологии в строителството никога не са били по-разбираеми!

Новите технологии навлязоха в ежедневието и променят начина, по който живеем и работим. Добавената реалност вече не е новост, а удобно средство за визуализация и ново изживяване за потребителите.

Какво е добавена реалност?

Добавената реалност (Augmented Reality) e комбинирането на комютърно генерирани данни върху реално съществуващи обекти.

Баумит AR+ мобилно приложение с добавена реалност

Баумит разработи мобилно приложение за добавена реалност, което да подпомогне проектанти и изпълнители в ежедневната им работа. Приложението работи в две насоки: визуализация на креативни структури по фасадата и разглеждане на архитектурни детайли в 3D. С приложението можете лесно и бързо да получите необходимата Ви информация директно на строителния обект или да проектирате фантазиите върху фасадата чрез Вашето мобилно устройство.

Баумит AR+ креативни струкутри

Все повече в архитектурата се налага тенденцията за комбинация от материали, текстури, структури, за да се впишат обектите максимално в заобикалящата ги среда. В отговор на търсенията на проектантите Баумит създаде серията ДизайнЛайф, която е специално предназначена за творческа интерпретация на фасадния дизайн. Моделиращата мазилка Баумит КреативТоп и декоративните бои Баумит Лазур, Баумит Металик и Баумит Блясък са палитрата, с която всяка фасада може да се впише отлично в средата, без да загуби своята индивидуалност. Често обаче за крайния клиент е трудно да си представи безкрайните възможности на декоративната мазилка Баумит КреативТоп. Инвеститорът иска да види идеите визуализирани и да получи готово решение за фасадата, още преди тя да е изградена. В тези случаи можете да се обърнете към мобилното приложение на Баумит. 15 вдъхновяващи струкутри са вградени в него и може да ги изпрабвате директно на строителния обект, като визия бетон, визия дърво, травертин, базалт и др.

Използвайки Вашето смарт устройство можете да поставите стена, върху която да изпробвате различните текстури. Ако пък седите удобно в офиса си, насочете устройството към предварително зададеното изображение, което служи като маркер, за да се визуализират креативните структури върху него. Ще научите и повече за цветовете и техниката на изградената структура.

Баумит АR+ архитектурни детайли

Красивите фасади са резултат не само от използването на правилно подбрани строителни материали, но и стриктното спазване на технологията за полагане. Баумит е разработил архитектурни детайли на проблемните участъци: над прозорец, при стреха, в цокъла и т.н. В мобилното приложение на Баумит ще откриете библиотека от 3D архитектурни детайли. Всеки компонент може да разгледате от всички страни и детайлно да проследите последователността на слоевете. Използвайте специалната брошура за мобилното приложение Баумит AR+ като маркер, за да визуализирате моделиран обект, където са указани проблемните участъци. Чрез специални бутони можете да видите архитектурния детайл в добавена реалност и да изберете всеки негов компонент. 3D визуализацията предоставя повече информация на строителя директно на обекта за технически правилното изпълнение на всеки детайл.

Мобилното приложение Баумит AR+ цели да бъде иновативен и мощен инструмент в ръцете на проектаните и строителите за виртуално изживяване на Креативните Баумит структури и на интерективно опознаване на архитектурните детайли.

 
Приложението може да бъде свалено, както от Google Play, така и от AppStore.

Източник: БАУМИТ БЪЛГАРИЯ ЕООД