Изберете страница

Георг Бурсик, управител на Баумит Австрия: “С Баумит ЙонитКолор можем да направим малък, но важен принос за подобряване на нашия комфорт между собствените ни четири стени. Баумит ЙонитКолор увеличава броя на естествените йони и по този начин допринася за здравословния климат в помещението”

 

По време на коронакризата повечето австрийци наистина осъзнаха важността на здравето и комфорта между собствените четири стени. Така на собственика на Баумит Робърт Шмид му хрумна идеята как да направи времето за „престой у дома“ по-активно и по-здравословно: По време на локдауна той предложи безплатно минералната боя за стена Баумит ЙонитКолор на всичките 6 300 служители в цяла Европа – при това с поразителен успех.

Почти цялата работна сила в Баумит Австрия се възползва от „кампанията Баумит Йонит“ и грабна валяк и четка, за да създаде „комфортна среда“ у дома. Многобройни фотоимпресии от бояджийската акция, в която участваха цели семейства, междувременно бяха качени в дигиталния „Корона – Йонит албум за спомен“.

“Ние сме ентусиазирани от високото ниво на одобрение и многобройните отзиви за отличната покриваемост, консистенция и качество на Баумит ЙонитКолор. Със стенните покрития Баумит Йонит можем да направим малък, но важен принос за подобряване на вътрешния климат в помещенията. Домашният офис и домашното обучение ни поставят пред нови предизвикателства, защото изискват допълнително ниво на концентрация. Ориентираните към бъдещето продукти като Йонит допринасят значително за комфорта и по този начин за здравето. Имунната система се стимулира и обитателите могат да издържат на предизвикателствата на ежедневието“, радва се управителят на Баумит Австрия Георг Бурсик за успешната кампания.

 

Многобройни фотоимпресии от бояджийската кампания, в които участват цели семейства, междувременно бяха качени в дигиталния „Корона-Йонит албум за спомен“

 

Baumit Ionit поддържа имунната система

Прекарваме около 90% от живота си на закрито. Всеки ден вдишаме невероятните 11 500 литра въздух. Качеството на въздуха, особено в затворени помещения, оказва значително влияние върху нашето здраве и комфорт. Това зависи от различни фактори като температура, влажност на въздуха, полени или прах. Броят на полезните за здравето въздушни йони също оказва значително влияние.

Колкото повече въздушни йони има в стаята, толкова по-добро е качеството на въздуха. Въздушните йони привличат фината прах и полени и ги обединяват в по-големи, по-тежки единици. Те падат на земята по-бързо и вече не могат да се вдишват. Известният в Астрия институт Fraunhofer е тествал ефекта на Баумит Йонит в актуално проучване и резултатите показват, че качеството на въздуха е видимо подобрено. Така се поддържа имунната защита – изключително важна функция, особено през зимните месеци.

 

Източник: БАУМИТ БЪЛГАРИЯ ЕООД