Изберете страница

Юбилейното 20-о издание ще бъде най-мащабното изложение в сектора през последното десетилетие, надхвърляйки 10 000 кв.м площ

Четири месеца ни делят от началото на най-мащабното събитие за строителния сектор у нас – изложението Архитектурно-строителна седмица. Юбилейното 20-о издание ще отвори вратите си от 25 до 28 февруари 2020 г. в Интер Експо Център. Международното изложение ще се фокусира върху устойчивия бизнес, тенденциите в строителния бранш, високите технологии, новите материали и визиите за бъдещето.

„Последното издание зае 7500 кв.м изложбена площ и привлече интереса на 140 директни изложители от България, Германия, Италия, Англия, Полша, Китай, Румъния, Турция, Иран“, напомнят организаторите от Интер Експо Център. „Интересът, ръстът в сектора и инвестициите в жилищното, офис и индустриалното строителство и изграждането на логистични площи и възможността за представяне на новите продукти пред професионална аудитория налагат създаване на нови тематики и увеличение на площите до 10 000 кв.м“, допълват те. Статистиката след последното издание отчита завишения процент сред посетителите на мениджъри на строителни компании,  архитекти и проектанти, инвеститори и предприемачи. Данните отчитат силно присъствие на инженери, дистрибутори, търговци, интериорни дизайнери и други.

Участието

Кампанията за изданието през 2020 е в ход от месеци. Още след края на Архитектурно-строителна седмица 2019 близо 70% от компаниите са потвърдили участието си в 20-ото издание.

„Диалогът и близкото сътрудничество със специалистите и фирмите от бранша за нас са пътят към успешно изложение“, коментират организаторите. Архитектурно-строителна седмица се реализира в тясното партньорство с професионалните организации – Българска асоциация за изолации в строителството, Камара на архитектите в България, Камара на строителите в България,  Камара на инженерите в инвестиционното проектиране, Сдружение български врати, прозорци и фасади, Български съюз на производителите на сглобяеми къщи, Асоциация на професионалните озеленители, Национална асоциация на строителните предприемачи, Български съвет за устойчиво развитие и Проект „Визия за София“.

Акцентите

Ясно е, че през 2020 г. организаторите ще продължат да развиват концепцията си за прецизиране, разделяйки участниците в сектори – според дейността им. Форумът обогатява тематичния си профил, отваряйки и четвърта зала за участници в областта на “Сградната автоматизация”, “ОВиК” и “Smart системи”. Останалите теми са  “Вътрешни довършителни дейности”, “Врати, прозорци и фасади”, “Външни довършителни дейности”, “Строителнo оборудване и механизация““, „Вертикално планиране и ландшафт“ и „Индустриално строителство и оборудване“.

Отчитайки спецификите на строителния бранш, ще бъдат обособени общо шест зони – „Външни довършителни дейности“, „Строителнo оборудване и механизация“, „Груб строеж“, „Интериорни материали и технологии“, „Вертикално планиране и ландшафт“ и „Индустриално строителство и оборудване“.

Архитектурно-строителна седмица 2020 отделя специално място на енергийно-ефективното, екологичното и функционалното проектиране и строителство. Затова ключов е секторът, зает с изолациите в строителството. Изложителите ще се фокусират върху съвременното строително оборудване и проектиране, технологии и инструментариум, довършителните дейности, интериорните материали и технологии, модерното вертикално планиране и ландшафт и индустриалното строителство. „На дневен ред ще бъдат и строителството на бъдещето и новите технологии“, отчитат организаторите. Затова и специално място ще бъде отделено на BIM технологиите, софтуера, сградната автоматизация, smart-сградите и строителните системи.

Изложението ще развие и съпътстващата си програма. Последното издание бе арена на дискусията, организирана от Българската асоциация за изолации в строителството (БАИС) за строителството и противопожарната безопасност. Съвременните технологии бяха акцент в конференция, организирана от Камарата на архитектите в България (КАБ). Проведе се и HTB Conference – форумът за високите технологии и бъдещето на строителството. Кръгла маса, инициирана от КАБ И КИИП, събра представителите на държавните и браншовите органи.

Актуална информация за Архитектурно-строителна седмица 2020 ще откриете в сайта www.buildingweek.bg.

 

Източник: Интер Експо Център